Μανώλης Τσέπελης: οι συμπολίτες διεκδίκησαν και απαίτησαν ένα ανοιχτό, ασφαλές κολυμβητήριο. Τους παραδίδω ένα κολυμβητήριο πρότυπο-Στο στάδιο της αδειοδότησης το 4ο Λύκειο

«Είχα βάλει ένα στοίχημα: ν’ ανοίξει το κολυμβητήριο και να μην ξανακλείσει. Η Δευτέρα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Μεγάλη υπόθεση να υπογράψω την άδεια λειτουργίας . Μετά από 50 χρόνια έχουμε ένα νόμιμο, ασφαλές κολυμβητήριο», επεσήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, προσθέτοντας:

«Τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα κολυμβητήριο που θα λειτουργήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αναβαθμίστηκε ενεργειακά και τέλειωσε η μελέτη για τον εξαερισμό.  Είναι το πρώτο κολυμβητήριο στην Ελλάδα με ενεργειακό φωτισμό. Στόχος είναι να προχωρήσουμε και σε μια γεώτρηση, ώστε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας. Αυτό είναι κάτι που έπεται. Τα έξοδα του κολυμβητηρίου κατά έτος, εκτιμώνται στις 400.000 ευρώ περίπου».

Ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε, και ο αγώνας που δόθηκε, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας και της αδράνειας που επέφεραν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της, ήταν συλλογικός  :

«δημοτική αρχή, αντιδήμαρχοι , συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μπαντάκ Σιαμπάν που αποχώρησε, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, ειδικοί συνεργάτες, στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, χορηγοί. Η ομάδα αυτή ορκίστηκε να τα καταφέρει και με τη βοήθεια του Θεού φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα. Πολλοί άνθρωποι έβαλαν πλάτη…

Εκείνο όμως που πραγματικά με συγκίνησε σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ήταν οι συμπολίτες μας. Έρχονταν νέα παιδιά και ζητούσαν να βοηθήσουν στις εργασίες…

Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί τόσοι πολλοί άνθρωποι να συμπράξουν για να ολοκληρωθεί ένα έργο… ».

Εμφανώς ικανοποιημένος, από τη θετική έκβαση για ένα θέμα που επί 11 χρόνια ταλαιπώρησε και θύμωσε την τοπική κοινωνία, ο Μανώλης Τσέπελης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέδραμαν, αλλά και τους πολίτες της Ξάνθης που διεκδίκησαν και απαίτησαν τη λειτουργία του κολυμβητηρίου:

«μπορούμε πια να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Και τους ζητώ να μας εμπιστευθούν. Δεν θα σταθώ στην όποια κριτική με μικρότητα δεχθήκαμε. Από την άλλη εβδομάδα το κολυμβητήριο ξεκινά να λειτουργεί με τους κολυμβητικούς συλλόγους και το επόμενο διάστημα ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού κ. Σαββίδης μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σουά, σταδιακά, θα προσαρμόσουν τη λειτουργία του.

Οι  συμπολίτες μας, που για λόγους ασθένειας χρειάζονται τη θεραπευτική κολύμβηση , δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά. Θα χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο δωρεάν.

Και εδώ θέλω να αποκαλύψω κάτι. Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε νωρίτερα το κολυμβητήριο. Όμως δεν θα ήταν προσβάσιμο σε όλους μας.

Καθυστέρησε, η εγκατάσταση των ανελκυστήρων ΑΜΕΑ για λόγους διαδικαστικούς περισσότερο. Προσωπικά ήθελα όταν θα λειτουργήσει να είμαστε όλοι μαζί εκεί. Χωρίς διακρίσεις. Και θα είμαστε όλοι εκεί στα εγκαίνια».

Διευκρίνισε δε , για πολλοστή φορά, ότι ήδη είναι γνωστό πως για το κτίριο του ‘ΑΡΙΩΝΑ’ ο Δήμος Ξάνθης έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο εσωτερικών, ώστε να κατασκευαστεί εκεί το ‘σπίτι αθλητισμού και πολιτισμού’ του δήμου. Η προμελέτη είναι ήδη έτοιμη , ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 600.000 ευρώ και εκεί θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 90 θέσεων.

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε επίσης ότι ολοκληρώνεται η μελέτη και για το κολυμβητικό προπονητήριο στην περιοχή των σφαγείων, οπότε ανοίγει ο δρόμος και για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης.

Ευχάριστα νέα και για το ‘παγωμένο’ 4ο Λύκειο

Στο περιθώριο της συνέντευξης για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για το 4ο Λύκειο, πλέον  η υπόθεση –που επίσης για χρόνια ταλαιπώρησε εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές- «βρίσκεται για αδειοδότηση στην Πολεοδομία».

Με την επιστροφή στην κανονικότητα ‘ τρέχουν’ μια σειρά από έργα του Δήμου

Μια σειρά από έργα, τα οποία ‘σκόνταψαν’ πάνω στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας , ‘τρέχουν ‘ πια με γρήγορους ρυθμούς, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τελείωσε η μελέτη για τη δυτική είσοδο της πόλης, άνοιξε ο δρόμος, μετά από κάποια διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα, για την αντικατάσταση του ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας και για το φωτισμό του γηπέδου, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες  για τον κόμβο στο ΣΙΣΥ με διάνοιξη του δρόμου στη Σάρδεων , για τρεις κόμβους στο δρόμο προς το Νοσοκομείο και έναν στην περιοχή των δικαστηρίων, για την πλατεία του Καρυόφυτου και  τη γέφυρα στο Γέρακα με κόμβο εισόδου-εξόδου.

Επίσης, 14 νέες παιδικές χαρές σε οικισμούς του Δήμου βρίσκονται στο στάδιο του ελέγχου, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η αντικατάσταση με φωτιστικά τύπου led  στους οικισμούς, παρά τα εμπόδια, η δημοτική αρχή συνεχίζει τις προσπάθειες  για την επίτευξη του στόχου της ανέγερσης σχολείου για τα παιδιά του Δροσερού, βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης από την πολεοδομία η συντήρηση του αθλητικού κέντρου ‘Α.Μπαλτατζής’, όπως και η κατασκευή των κλειστών και ανοιχτών γηπέδων τένις, εμπλουτίζεται με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με κλιματισμό το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ‘Φ. Αμοιρίδης’, ενώ ο δήμος ξεκινά τη διαμόρφωση τριών ειδικών πάρκων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δεσποζόμενων ζώων.

Παράλληλα μια σειρά από έργα ζωτικής σημασίας, έργα υποδομής και στη δεξαμενή της Παλιάς Πόλης αλλά και σε οικισμούς της Δ.Ε Σταυρούπολης, ξεκίνησε ήδη η ΔΕΥΑΞ, σημείωσε.   

Θωράκιση του Δήμου από πυρκαγιές με αντιπυρικές ζώνες

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο, ο δήμος ξεκίνησε άμεσα τη θωράκιση των ιδιαίτερα επίφοβων, για ενδεχόμενο πυρκαγιάς, περιοχών.

Έτσι μετά τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών σε Παλιά Πόλη, οικισμό Σαμακώβ- όπου οι εργασίες συνεχίζονται-  και προς τα μοναστήρια, σχεδιάζονται και άλλες διανοίξεις και πάλι στην ευρύτερη περιοχή του περιαστικού άλσους: ΄είναι προτεραιότητα. Είναι θέμα ασφάλειας.

Όπου μας υποδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την ανάγκη διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης, θα ξεκινάμε άμεσα.

Όπως επίσης θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι, τα πεύκα που κόβονται αντικαθίστανται με άλλα είδη, τα οποία δεν ενέχουν τους κινδύνους των πεύκων  σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς’, επισήμανε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά