Την τροποποίηση της υφιστάμενης Συνθήκης RAMSAR και του Δικτύου NATURA, για το Νομό Ξάνθης συζήτησαν Σ.Τσιλιγγίρης –Γιώργος Αμυράς

Την ανάγκη επικαιροποίησης των ορίων των ζωνών της υφιστάμενης Συνθήκης RAMSAR και του Δικτύου NATURA, για το Νομό Ξάνθης, συζήτησε με τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργο Αμυρά ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Αποτέλεσμα της συζήτησης , γνωστοποιεί ο βουλευτής Ξάνθης, θα είναι η δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς που προγραμματίστηκε να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Τσιλιγγίρης αναφέρει :

«Με τον αγαπητό φίλο,  Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά,

συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την τροποποίηση της υφιστάμενης Συνθήκης RAMSAR και του Δικτύου NATURA, για το Νομό Ξάνθης.

Εξέφρασα στον Υφυπουργό την ανάγκη αλλαγής των ζωνών χρήσης, λόγω των νεότερων δεδομένων που προέκυψαν, από την αρχική οριοθέτηση, με την πάροδο των ετών.

Κατέθεσα στον Υφυπουργό τον πολιτικό μου στόχο, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να

καταστεί Τουριστικός Προορισμός και όχι σημείο διέλευσης τουριστών.

Η ανάγκη επικαιροποίησης των ορίων των ζωνών, συντείνει στον παραπάνω στόχο.

Ο σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον και η διαφύλαξη της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, που άλλωστε αποτελεί και λόγο προσέλκυσης τουριστικού κοινού, συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγματευτη προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας και της κυβέρνησης.

Άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, ορίσαμε με τον Υφυπουργό τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά