Μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι Γιορτές Παλιάς Πόλης επιστρέφουν όπως τις είχαμε γνωρίσει!

Για πρώτη φορά μετά την πανδημία, ο λαοφιλής θεσμός των Γιορτών Παλιάς Πόλης επιστρέφει όπως τον γνωρίσαμε!

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή τα «Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022.

 «Οι Γιορτές, που φέτος συμπληρώνουν  31 χρόνια ζωής, θα διαρκέσουν από 3 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κ. Ασκαρίδης, ενώ συνέχισε «για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022 κάναμε μήνες».

Κάλεσε τους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στηρίζοντας το θεσμό και ευχαρίστησε από καρδιάς τους συλλόγους, αλλά  και τους υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των Γιορτών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  τα εξής:

- Θεατρικές παραστάσεις και  εκθέσεις.

- Καθημερινές δράσεις για παιδιά στο Θεματικό Πάρκο στο Λημνίο από τις 19:00 και μετά, καθώς και δράσεις ρομποτικής.

-Καθημερινές νεανικές μουσικές παραστάσεις στην σκηνή στην συμβολή των οδών Βασιλέως Σοφίας και Ύδρας.

- Καθημερινά όλα τα στέκια των συλλογών (πάνω από 30 σύλλογοι θα συμμετέχουν φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης) από τις 21:00 και μετά θα λειτουργούν τα ταβερνάκια με την ορχήστρα τους.

- Σάββατο 3 Σεπτέμβριου στις 20:45, έναρξη των Γιορτών με  την συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

- Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, συναυλία με τον  Δημήτρη Ζερβουδάκη

- Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στους Ξανθιώτες με την φιλαρμονική του δήμου και τους ντόπιους καλλιτέχνες Αντώνη Μουσαδέ, Ασμίκ Μπακλαριάν και Μάνια Ασλάνογλου.

- Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου αφιερωμένη στη Λαογραφία με παρουσιάσεις χορευτικών των συλλόγων

- Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου γλέντι στα Κρητικά και όχι μόνο με τον Μανώλη Κονταρό

- Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον  Κώστα Χατζή

- Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία κλείνει μουσικά τις Γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2022 είναι δωρεάν για το κοινό επεσήμανε ο κ. Ασκαρίδης.

 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους και στους εθελοντές. Αυτοί είναι η καρδιά και η ψυχή των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Τους ευχαριστώ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η πόλη της Ξάνθης θα στολισθεί στις εισόδους της και από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι τον Κόσυνθο, με διάφορες σημαίες του Κέντρου Πολιτισμού, που θα καλωσορίζουν τον κόσμο και τους επισκέπτες.

Τέλος, ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε για του χρόνου, ότι στο πλαίσιο των Γιορτών θα τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη στην Κεντρική Πλατεία, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθούν τα δρώμενα των Γιορτών, ενώ ζήτησε συγνώμη που φέτος δεν κατάφερε να το υλοποιήσει :’ ηλικιωμένοι και συμπολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, μου μετέφεραν ότι δυσκολεύονται να ανέβουν στην Παλιά Πόλη. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση από αυτή τη διοργάνωση , ήταν όμως τεχνικά αδύνατον. Από του χρόνου όμως θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία , ώστε τις συναυλίες που θέλουν να παρακολουθήσουν, να τις παρακολουθούν από την πλατεία. Είναι μια γιορτή της Ξάνθης που απευθύνεται σε όλους χωρίς διακρίσεις. Ζητώ συγγνώμη που δεν καταφέραμε να δώσουμε λύση από φέτος.’

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Γιώργος Καλοτραπέζης

Μοντάζ: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά