26 τρόφιμοι και 10 υπάλληλοι του Γηροκομείου Ξάνθης ‘Ο Μέγας Βασίλειος’ θετικοί στον κορωνοϊό- Όλοι με ήπια συμπτώματα-Ελεγχόμενη η κατάσταση λέει το Δ.Σ

26 τρόφιμοι και 10 άτομα από το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης ‘Ο Μέγας Βασίλειος’, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όλοι τους με ήπια συμπτώματα , αφού ήδη το ίδρυμα φρόντισε εγκαίρως να εμβολιάσει τροφίμους και προσωπικό με το σύνολο των συνιστώμενων δόσεων, εκτός από μια τρόφιμο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο λόγω χαμηλού οξυγόνου.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του ιδρύματος- το οποίο θυμίζουμε εφάρμοσε επιπλέον πρωτόκολλα ασφάλειας , πέραν όσων συνιστούσε από την εμφάνιση της πανδημίας η επιστημονική κοινότητα και ο ΕΟΔΥ- η νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη, δυστυχώς, κατάφερε να εισχωρήσει, πιθανότατα από ασυμπτωματικούς επισκέπτες ή υπαλλήλους, στο Γηροκομείο.

Με την παρακάτω ανακοίνωση, ο πρόεδρος και το Δ.Σ του ιδρύματος, ενημερώνουν συγγενείς τροφίμων και την τοπική κοινωνία :

«Τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας.

Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  και της Ελληνικής Πολιτείας.

Περάσαμε αλώβητοι όλα τα στάδια των μεταλλάξεων του ιού και μάλιστα και των πιο δύσκολων θανατηφόρων μορφών του.

Εμβολιαστήκαμε τρεις φορές σύσσωμο το προσωπικό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που φιλοξενούμε και είμαστε σε αναμονή από τον μήνα Απρίλιο για την τέταρτη  υπενθυμιστική δόση.

Ήρθε η ώρα όμως σε μία εποχή που η μετάλλαξη αυτή είναι  υπερμεταδοτική δυστυχώς και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία αυτή.

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου μετά από πρόσκλησή μας στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ξάνθης, ελέγχθηκε το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων και οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς και επίσημα.

Ο κορωνοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό.

Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε.

Ενημερώνουμε λοιπόν και επίσημα αφού ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των αγαπημένων μας ηλικιωμένων ότι ευρέθησαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορωνοϊό με μικρά (πυρετό) ή και καθόλου συμπτώματα καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του Ιδρύματος.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται για την ώρα μόνο με DEPON και βιταμίνες, ειδική διατροφή, απομόνωση όσο αυτή είναι δυνατή και συνεχείς μετρήσεις θερμοκρασίας και οξυγόνου. Μόνο μία ηλικιωμένη μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο  Ξάνθης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου.

Για την ώρα λοιπόν ενημερώνουμε τους φίλους και αγαπημένους μας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας.

Αναστέλλονται όμως όλα τα επισκεπτήρια των συγγενών μέχρι νεωτέρας  και οι ενημερώσεις ή η επικοινωνία θα γίνονται τηλεφωνικά στο 25410 23114  ή μέσω της βιντεοκλήσης εφαρμογής μέσεντζερ του φέισμπουκ προφίλ  ‘Παππούς - Γιαγιά’.

Σας παρακαλούμε να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δικές μας για την ευτυχή έκβαση και αυτής της περιπέτειας. Είμαστε χρόνια μαθημένοι για τα δύσκολα, έχουμε σφυρηλατηθεί μέσα από τις δυσκολίες.

Τέλος, θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον ΕΟΔΥ Ξάνθης για τον επαγγελματισμό του, την ευαισθησία του που επιδεικνύει στους ηλικιωμένους μας, την καθοδήγησή του και την συμπαράστασή του».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά