Σταυρούπολη-Γιορτή Χωριάτικης Πίτας: Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας είναι το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας.

 

Κέφι, χορός, παραδοσιακές γεύσεις, χαμόγελα και όμορφα λόγια, ο απολογισμός της 12ης Γιορτής Χωριάτικής Πίτας την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου, που έκλεισε την αυλαία για το καλοκαίρι του 2022 στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ, μια μικρή ομάδα ανθρώπων στη Σταυρούπολη Ξάνθης, είχε τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει φέτος όπως και κάθε καλοκαίρι, την μοναδική μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία του οικισμού. Μια εκδήλωση πολύ απαιτητική, που αξιώνει την καλή θέληση, το μεράκι και τη συνεργασία όλων των κατοίκων και επαγγελματιών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ», σημειώνει:

Με πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το «Χωριό της καρδιάς μας» τη Σταυρούπολη και όλα κύλησαν ομαλά και με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

Το πρώτο ευχαριστώ το οφείλουμε στις πραγματικά μοναδικές νοικοκυρές για την παρασκευή ποικιλίας χωριάτικης πίτας, που δίχως αυτές η γιορτή δεν θα υπήρχε.

Το επόμενο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στο Δήμο Ξάνθης, στο Κέντρο Πολιτισμού και στην ΠΕ Ξάνθης για την πολύ σημαντική, καθόλου δεδομένη, αλλά απαραίτητη για την επιτυχία της γιορτής εξασφάλιση του μουσικού σχήματος και εξέδρας με ήχο-φως, για τη συναυλία της Παρασκευής καθώς και του διασκεδαστή στη Γιορτή των Παιδιών το Σάββατο.

Ευχαριστούμε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φίλους μας για τις χορηγίες – δωρεές στη Λαχειοφόρο Αγορά προς ενίσχυση του Συλλόγου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους αυτούς που με την στήριξή τους καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη μεγάλη αυτή διοργάνωση:

-Τους υπαλλήλους της ΔΕ Σταυρούπολης που επί τρεις ημέρες καθάριζαν και ξανά-καθάριζαν λόγω των συνεχιζόμενων νεροποντών όλο τον οικισμό υπερβάλοντας των καθηκόντων και του ωραρίου τους, ώστε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες με αξιοπρέπεια.

-Τους καταστηματάρχες που με τις άψογες υπηρεσίες τους συνέβαλαν ώστε οι συμμετέχοντες της γιορτής να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας, καθώς και για την πολύ σημαντική βοήθεια τους στην καθαριότητα της πλατείας μετά τις εκδηλώσεις.

-Τον Κυνηγητικό Σύλλογο Σταυρούπολης για την πολύτιμη προσφορά του σε κάδους για τα απορρίμματα της γιορτής καθώς και την αποκομιδή αυτών την επομένη το πρωί.

-Το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης για την ανεκτίμητη βοήθεια στην ασφάλεια και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Μπαμπάτσο Σταμάτη για την έκθεση με παλιές φωτογραφίες της Σταυρούπολης, που έδωσαν χρώμα και αναμνήσεις στις εκδηλώσεις.

Πολύ σημαντική η συμβολή και ευχαριστούμε από καρδιάς τον πατέρα Παναγιώτη. Η εμπειρία και η προσφορά του ήταν ιδιαιτέρως πολύτιμη.

θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου όλων των ηλικιών, που συνεργάστηκαν αρμονικά, με ανυπόκριτη χαρά και ανυστερόβουλη προθυμία, οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας τις γιορτές και των δύο ημερών.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τιμήσανε με την παρουσία τους και ευχόμαστε να ζήσουμε ξανά στο μέλλον τέτοιου είδους διοργανώσεις με το ίδιο πάθος και ένταση όπως αυτή του φετινού καλοκαιριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη