Ηλίας Ασκαρίδης: ικανοποίηση για την κοσμοσυρροή στις Γ.Π.Π και ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε συλλόγους, εθελοντές και Ξανθιώτες

‘Ο κόσμος της Ξάνθης απέδειξε με τη δυναμική του παρουσία πόσο του έλειψαν οι θεσμοί της πόλης που οι ίδιοι οι Ξανθιώτες δημιούργησαν’ επεσήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης , Ηλίας Ασκαρίδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αποδοχή , από ντόπιους και επισκέπτες, της πρώτης μεγάλης διοργάνωσης του Δήμου Ξάνθης μετά την πανδημία:’ τα σοκάκια του παραδοσιακού μας οικισμού πλημμύρισαν από κόσμο και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί, αφού επιτέλους θα δουλέψουν οι σύλλογοι μας –που το έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη- και ταυτόχρονα και η αγορά μας. Έχουμε πολλούς επισκέπτες από το ξεκίνημα των γιορτών, τόσο από χώρες της Βαλκανικής , όσο και της Ευρώπης’.
 
Ακούστε τον κ. Ηλία Ασκαρίδη.
 
 
Ο κ. Ασκαρίδης σημείωσε ότι υπήρχε αγωνία για τις καιρικές συνθήκες , όμως τελικά: ‘ ευτυχώς όλα πήγαν καλά με τη βοήθεια του Θεού. Οι προετοιμασίες και του Κέντρου και, κυρίως, των συλλόγων ξεκίνησαν εδώ και μήνες…’.
 
Οι μοναδικοί σύλλογοι , οι υπέροχοι εθελοντές
 
Ο κ. Ασκαρίδης ευχαρίστησε θερμά τους συλλόγους της Ξάνθης που είναι οι πρωταγωνιστές του θεσμού, αλλά και τους : ‘υπέροχους εθελοντές μας που επιβεβαιώνουν αυτή την απίστευτη, πραγματικά, δύναμη της τοπικής μας κοινωνίας’.
 
Τέλος, ο κ. Ασκαρίδης ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τους μόνιμους κατοίκους της Παλιάς Πόλης για την αναστάτωση που θα υποστούν τις ημέρες των γιορτών :’ ζητώ προσωπικά συγγνώμη κυρίως από όσους έχουν ηλικιωμένους και παιδιά. Συμφωνήσαμε με τους συλλόγους μετά τις 11:30 να χαμηλώνει η ένταση της μουσικής και στη 1:00 να σταματά.’
 
Τέλος κάλεσε τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν σήμερα με την παρουσία τους τη φιλαρμονική του δήμου, στην πρώτη της εμφάνιση στο πλαίσιο του θεσμού, και τους καλλιτέχνες της Ξάνθης που ακολουθήσουν : ‘ αποφασίσαμε στο πλαίσιο των Γιορτών να θεσμοθετήσουμε μια βραδιά στη κεντρική σκηνή αφιερωμένη στους Ξανθιώτες καλλιτέχνες και τα τοπικά μουσικά σχήματα. Έχουν αποδείξει ότι είναι άξιοι και ιδιαίτερα αγαπητοί από το κοινό. Η αρχή γίνεται από φέτος’. 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ- επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου
 
Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά