Ξάνθη: Πέτυχε διαγραφή ποσού 1.500.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο- Τεράστια ανακούφιση για τον ενδιαφερόμενο

Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε απόφαση από το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου, κάνοντας δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για οφειλή ιδιώτη  1.500.000 ευρώ προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, λόγω αοριστίας και ακύρωσε τη βεβαίωση του ποσού.

Το γεγονός

Το Ελληνικό Δημόσιο, επικαλούμενο αόριστα έγγραφα, βεβαίωσε εις βάρος ιδιώτη  οφειλή ποσού ύψους 1.500.000€.

Η οφειλή εμφανίζονταν 30 χρόνια πριν και σήμερα με τις προσαυξήσεις υπολογίζεται σε πάνω από 2.000.000€.

 Στην  οφειλή αυτή ο ιδιώτης, ενεχόταν ως εγγυητής και ενημερώθηκε για  πρώτη φορά για την οφειλή  αυτή το 2016, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δικαστικός Αγώνας

Εκτός από το πρώτο σοκ που υπέστη από το ποσό της οφειλής που ξαφνικά πρόβαλε μπροστά του, ανακτώντας της ψυχραιμία του ξεκίνησε νομικό αγώνα για να βρει το δίκιο του.

Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς όλοι τον ενημέρωναν ότι δεν είναι δυνατόν να χάσει το Δημόσιο το 1.500.000 ευρώ της οφειλής και δεν συνηθίζεται ιδιώτης να κερδίζει δικαστικό αγώνα κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Τελικά, ο ιδιώτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, έκρινε ότι η οφειλή του παρά την παρέλευση 30 σχεδόν ετών  δεν είχε παραγραφεί και ήταν επαρκώς ορισμένη.

Τέλος Καλό….. όλα καλά.

Παρόλη την οικονομική αιμορραγία που από τα δικαστήρια υπέστη, ο ιδιώτης συνέχισε ελπίζοντας στον Άρειο Πάγο, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας που του έδιναν ήταν ελάχιστα.

 Ο Άρειος Πάγος δεχόμενος τους ισχυρισμούς  περί αοριστίας που πρόβαλε και τεκμηρίωσε ο δικηγόρος του ιδιώτη και  αφού κράτησε και δίκασε την υπόθεση, δέχθηκε την αίτηση αναίρεσης και  επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, ακυρώνοντας την ταμειακή βεβαίωση ποσού 1.500.000€ εις βάρος του «οφειλέτη».

Στην περιπέτειά του αυτή είχε τη νομική υποστήριξη από το Δικηγορικό Γραφείο του Ξανθιώτη  Μιχάλη Πατεράκη, που χειρίστηκε βήμα προς βήμα την υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά