Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ξάνθη.

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφθηκε την Ξάνθη.  Το κλιμάκιο αποτέλεσαν ο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της  ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής πολιτικής Γεράσημος Γεωργάτος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κατερίνα Επιτροπάκη.

Ο Σπύρος Λυκούδης μίλησε σε εκδήλωση στελεχών του κόμματος, σε γνωστό  ξενοδοχείο της Ξάνθης, ενώ λίγο νωρίτερα παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου.

  Σύμφωνα με το Σπύρο Λυκούδη η προσπάθεια που έγινε το τελευταίο διάστημα  είχε εθνικό χαρακτήρα και "έβγαλε το καράβι από τα βράχια που ήταν πεσμένο, απομακρύνοντάς  το από αυτά, αλλά όχι ακόμη αρκετά και σε ασφαλή απόσταση ώστε να έρθει η ομαλότητα και η ανάπτυξη."

"Ας ευχηθούμε τα προβλήματα να είναι προσωρινά" πρόσθεσε, " δεν βλέπω ταχέως η χώρα να βγαίνει από την κρίση" συμπλήρωσε και τελικά είπε ότι στον αντίποδα της κυβέρνησης δεν υπάρχει σήμερα τουλάχιστον μια συνολική νέα πρόταση για να αξιοποιηθεί.

Η Δημοκρατική Αριστερά είπε,  λειτουργεί ως ανάχωμα μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση και είναι πολλά τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή και αποσύρθηκαν η δεν πέρασαν μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν.

Σε σχέση με τη συνεργασία των κομμάτων στην κυβέρνηση, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ζητήματα τριβών, που όμως είναι απολύτως κατανοητά και αναμενόμενα, καθώς το  παρελθόν δείχνει ότι ακόμη και σε μια μονοκομματική ισχυρή κυβέρνηση, με παράδειγμα την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχαν ισχυρές τριβές και διαφωνίες. Επεσήμανε ότι συντηρητική παράταξη, δεν είναι αυτή του παρελθόντος. Έκανε είπε πολλά βήματα και παρουσιάζει συμπεριφορές αναθεώρησης πραγμάτων προς το καλύτερο και την συμβολή της Αριστεράς προς την κατεύθυνση αυτή.

Πολιτικά