Σ.Σταματιάδης: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η χρονιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης, όπου φιλοξενούνται  συνολικά  350  παιδιά, εκ των οποίων 70  βρέφη και 280  νήπια, αριθμός μεγάλος και ικανοποιητικός σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Σταμάτη Σταματιάδη, ο οποίος  σε συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  ομαλή έναρξη της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει σχεδόν όλες οι αιτήσεις δεκτές, ενώ οι περίπου 40 αιτήσεις που εκκρεμούν θα ικανοποιηθούν όταν τα νήπια συμπληρώσουν τα 2,5 έτη, μία απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τον κανονισμό για ένταξη στους παιδικούς σταθμούς.

Παράλληλα, ο κύριος Σταματιάδης αναφερόμενος στις υποδομές των βρεφονηπιακών σταθμών τόνισε ότι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και είναι πλήρως εξοπλισμένοι, ενώ εκ περιτροπής θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τα μικρά παιδιά παιδίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος και μουσικολόγος.

Ο κύριος Σταματιάδης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι φέτος ισχύει έκπτωση 30% στα τροφεία των σταθμών, μία απόφαση που έλαβε  το Δ.Σ αφουγκραζόμενο τις αγωνίες της κοινωνίας και της εποχής, ενώ ευχήθηκε η χρονιά που ήδη ξεκίνησε να είναι παραγωγική και να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Σε κανονικούς ρυθμούς το ΚΑΠΗ Ξάνθης

Ο πρόεδρος του Κέντρου  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Σταμάτης Σταματιάδης αναφερόμενος στο ΚΑΠΗ  του Δήμου Ξάνθης  είπε ότι λειτουργεί ήδη από τους θερινούς μήνες σε κανονικούς ρυθμούς τηρώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των μελών στις δραστηριότητες του Κέντρου, όπως  τα προγράμματα των καλοκαιριών μπάνιων και στις τέσσερις εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, ενώ όπως είπε ο κύριος Σταματιάδης στις 5 Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για την Αιδηψό το δεύτερο γκρουπ από μέλη του ΚΑΠΗ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά