103 Χρόνια Ελεύθεροι-Εκδηλώσεις με πίστη, αφοσίωση, αδελφοσύνη και ελπίδα.

Γιορτάστηκε με πολλές εκδηλώσεις και συμμετοχή,  η 103 επέτειος της απελευθέρωσης της Ξάνθης από τον βουλγαρικό ζυγό

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας  και Ορυκτών Πρώτων Υλών κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, που από τη φιλοξενία και διαμονή της στην Ξάνθη, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη, γνωρίζοντας ταυτόχρονα αρκετά από τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής τόσο από ιστορικής όσο και από τουριστικής άποψης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό και συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη γιορτή στο Δημαρχείο Ξάνθης όπου τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο της πόλης δύο προσωπικότητες της πόλης που ξεχώρισαν για την εθελοντική τους προσφορά:

 Η Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, πρώην δημοτική σύμβουλος επί σειρά ετών και πρώην Πρόεδρος του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού με μακρόχρονη παρουσία στον εθελοντισμό και

o Μουράτ Σεμπαχεντίνογλου για τη συνεχή  εθελοντική του προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, μαζί με την ομάδα του.

Οι δυνάμεις του Δ΄ Σώματος Στρατού με  Διμοιρία Ειδικών Δυνάμεων και  Διμοιρία  ταγμάτων Εθνοφυλακής Ξάνθης-Νέστου και Εχίνου, έδωσαν το δυναμικό παρόν, αποκαλύπτοντας το εύρος και την αποφασιστικότητά τους.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του αγνώστου στρατιώτη και παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Με παλμό και διάθεση τόσο το πολιτικό μέρος της παρέλασης, όσο και το Στρατιωτικό σκέλος, έδωσαν στην ημέρα μια εμφανή λαμπρότητα αποδίδοντας τιμή στους πεσόντες και υπενθυμίζοντας σε όλους μας, τις διαστάσεις  του πολύτιμου αγαθού της ελευθερίας.

Οι Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Παρέλασης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά