"Ξορκίζοντας την Δευτέρα", 13 Ιουνίου 2022,Αγίου Πνεύματος με την Αργυρώ.

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την ορθοδοξία, του Αγίου Πνεύματος, ημέρα με πολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, με πανηγύρια και εορτασμούς σε πολλές περιοχές , η καθεμιά με τα δικά της έθιμα. Ένα από πολλά έθιμα είναι και αυτό των καβαλάρηδων στον Βώλακα Δράμας.

Στις ημέρες σαν σήμερα  αφιερωμάτων, το 1968 έγινε η θεμελίωση του πύργου Αθηνών, το 1928 γεννήθηκε ο Αμερικάνος μαθηματικός John Forbes Nash , ο οποίος βραβεύτηκε με Νobel οικονομικών.Στις 14 του μηνός o Elijah Craig, ένας ιερέας, απόσταξε ουίσκι από καλαμπόκι για πρώτη φορά , που υπάρχει ως ένα από τα κορυφαίας μάρκας ουίσκι Bourbon. To 1928 γεννήθηκε ο Τσε Γκεβάρα και το 1946 ο Ντόναλτ Τράμπ. Τέτοιες ημέρες υπογράφετε η magna κάρτα , η οποία υπήρξε η πρώτη άτυπη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδρύεται η UEFA  αρχίζει ο Β’ βαλκανικός  πόλεμος , γίνεται η πρώτη αεροπειρατεία  και το άγαλμα της ελευθέριας φθάνει στην Νέα Υόρκη.  

Δόθηκε από το Παλέρμο το θραύσμα Φάγαν

Έχουμε μελέτες δείχνουν πως ο καφές μειώνει τον κίνδυνο προώρου θανάτου, φιλοσοφίες και strawberry Moon, ευνοεί την τύχη και τον έρωτα.

 

Επιμέλεια: Ελεάννα Πασχαλίδου

 

Τοπικά