Πολιτική εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι Τ.Ο ΚΚΕ και ΚΝΕ Ξάνθης

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης ΚΚΕ και ΚΝΕ την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στις αίθουσα Α1 των ΠΡΟΚΑΤ με τίτλο: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο ΛΑΟΣ – Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός!» με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνειου.

Θα γίνει ομιλία από τον Σταύρο Σταμούλη, μέλος του Γραφείου του Σ.Π. ΑΜΘ της ΚΝΕ

Προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αφιέρωμα στην αντιδικτατορική δράση της ΚΝΕ μέσα από ντοκούμεντα του παράνομου «Οδηγητή» της εποχής

Κατάθεση λουλουδιών από την Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ και του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της 13ης Ιούνη του 1928 την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 11π.μ.

Στο μήνυμα τους για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου οι οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ Ξάνθης επισημαίνουν:

‘’49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού και της νέας γενιάς! Η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής της εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που υλοποιούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ενισχύοντας τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών – Η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία στην Αθήνα προς την Αμερικανική Πρεσβεία αποκτούν ξεχωριστή σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκφράζονται με δολοφονική σφοδρότητα στον ρωσο – ΝΑΤΟϊκό πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που προστίθενται νέες εστίες έντασης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό (Κίνα – Ρωσία) κέντρο. Αποκορύφωμα είναι οι εκατέρωθεν απειλές ΗΠΑ –Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων, η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών από τη Ρωσία, η ενίσχυση της πολύμορφης στρατιωτικής ενίσχυσης του ευρωΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου και της αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι με ψηφίσματα – πολεμικά παραληρήματα στην Ευρωβουλή, που υπερψηφίζουν ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ,κ.α. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται επιτακτικό το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε  «ορμητήρια πολέμου» και πιθανούς «στόχους» σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Καλούμε όλους κι όλες σε μαζική συμμετοχή

στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των φορέων την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ’’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά