Γυναίκες της Ξάνθης βραβεύει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Εκδήλωση  με θέμα  «Γυναίκες της Ξάνθης» διοργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης «Χατζηδάκειο», κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν γυναίκες της Ξάνθης, οι οποίες έχουν προσφέρει η καθεμία από το «πόστο» της στο γίγνεσθαι της πόλης.

Με αφορμή την εκδήλωση η κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και θύμισε ότι η πρώτη εκδήλωση βράβευσης των γυναικών είχε πραγματοποιηθεί το 2019, αλλά έπειτα λόγω της πανδημίας δεν διοργανώθηκε και φέτος η Ομοσπονδία επανέρχεται με στόχο η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν γυναίκες της πόλης από τον πολιτικό, πολιτιστικό-εικαστικό, επιχειρηματικό, αθλητικό και κοινωνικό τομέα, οι οποίες η κάθε μία με διαφορετικό τρόπο και από διαφορετική θέση έχουν προσφέρει πολλά επί σειρά ετών συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της Ξάνθης.

Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων ενέταξε την συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλάνο των δράσεων της από το 2019, ορμώμενη, όπως εξήγησε η κυρία Τσιακίρογλου, από την συνταξιοδότηση της κυρίας Θεοδώρας Κουτσουρλή, που είχε διατελέσει πρόεδρος στο Σωματείο Κουρέων -Κομμωτών, μία δυναμική γυναίκα με ενεργό ρόλο, που είχε προσφέρει τα μέγιστα στον συνδικαλιστικό τομέα.

Από προσωπική εμπειρία, συνέχισε η πρόεδρος, η Ξάνθη ποσοστιαία σε σύγκριση με άλλες περιοχές έχει πολλές γυναίκες που ασχολούνται με τον συνδικαλισμό και όχι μόνο στην Ομοσπονδία, αλλά και σε άλλους παραγωγικούς φορείς, τονίζοντας ότι μπορούν να πετύχουν η εκδήλωση βράβευσης των γυναικών να θεσμοθετηθεί.

 Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ΜΗ κυβερνητική οργάνωση Women Act, που στόχο έχει την προώθηση και την ενίσχυση των γυναικών στη δημόσια σφαίρα και σε αυτόν τον στόχο θα αναφερθεί με ομιλία της η εκπρόσωπος της Women Act  Αντωνία Σταυρίδου, ενώ η κυρία Τσιακίρογλου ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης, που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

 Παράλληλα, η Μαίρη Τσιακίρογλου γνωστοποίησε ότι οι δράσεις της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν και σύντομα θα διοργανώσουν στην Ξάνθη ενημερωτική ημερίδα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κλάδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά