Ένωση Επαγγελματιών Συντελεστών Παραστατικών Τεχνών «Κάτω Από τη Σκηνή»-Πρόσκληση σε εκλογές

 

Η τέχνη δεν είναι χόμπι, είναι δικαίωμα

Για μας είναι και εργασία

 

*Ένωση σκηνοθετών, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, χορογράφων, κινησιολόγων, σχεδιαστών φωτισμών, συνθετών, μουσικών επιμελητών, δραματουργών, δραματολόγων, σχεδιαστών βίντεο, σχεδιαστών εικόνας παραστάσεων, υπεύθυνων επικοινωνίας, καλλιτεχνικών συντελεστών οργάνωσης και παραγωγής παραστάσεων ή δράσεων  και βοηθών όλων των παραπάνω.

 

Η αναγκαστική ανεργία και η επιβίωση με επιδόματα-ψίχουλα στις οποίες μας καταδίκασε  η κυβέρνηση με το κλείσιμο των χώρων πολιτισμού κατά τη διάρκεια των λοκντάουν, μοιάζουν να έφτασαν στο τέλος τους.  Με τι όρους, όμως, επιστρέφουμε στην εργασία μας; Πώς αντιμετωπίζεται η δουλειά μας από το υπουργείο και τους εργοδότες (κρατικούς και ιδιώτες) ;

   

Χρηματοδότηση του σύγχρονου πολιτισμού κατά ποσοστό  0,3% από τον κρατικό προϋπολογισμό (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη)

Μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για το θέατρο 46% 

Μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για το χορό  60%

Απουσία συμβάσεων εργασίας

Ακυρώσεις παραστάσεων χωρίς ειδοποίηση και καταβολή δεδουλευμένων

Χρωστούμενα μηνών από τους παραγωγούς

Εξευτελιστικές αμοιβές βοηθών όλων των ειδικοτήτων 

Απευθείας αναθέσεις έργων & διορισμός καλλιτεχνικών διευθυντών χωρίς ανοιχτές,     

             διαυγείς διαδικασίες.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, αισθανόμενοι  την ανάγκη να ορίσουμε οι ίδιες τις εργασιακές συνθήκες και τις ζωές μας, καλλιτέχνες που εργαζόμαστε κάτω από τη σκηνή προχωρήσαμε σε συναντήσεις, έρευνα, ημερίδες και συνελεύσεις με στόχο τη διαμόρφωση ενός συλλογικού οργάνου που θα εκφράζει το λόγο μας, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας, θα στηρίζει τους αγώνες μας, θα διεκδικεί τα αιτήματά μας. Ένα συλλογικό όργανο για να μην είμαστε ποτέ πια μόνες απέναντι στις κρατικές και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, για να μην είμαστε αδύναμοι μπροστά στις απειλές των παραγωγών, για να μην είμαστε διασπασμένοι μπροστά στις μεγάλες υπουργικές αποφάσεις.   

Και έτσι η  «Ένωση Επαγγελματιών Συντελεστών Παραστατικών Τεχνών Κάτω Από τη Σκηνή -  Κ.Α.Τ.Σ»  ιδρύθηκε!

Οι «Κάτω Από τη Σκηνή - Κ.Α.Τ.Σ.» φιλοδοξούν και μπορούν να γίνουν ένας  χώρος όπου όλες και όλοι μας θα συναντηθούμε, θα μοιραστούμε προβληματισμούς και προοπτικές, θα αντισταθούμε, θα φτιάξουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. 

Μοιάζει ήδη να γίνεται κοινή συνείδηση στην εποχή που διανύουμε ότι η συμμετοχή στα σωματεία του πεδίου μας και η ενδυνάμωσή τους αποτελεί μονόδρομο. Όσο περισσότερο συμμετέχουμε στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, τόσο πιο ισχυρά και δημοκρατικά μπορούμε να κάνουμε τα όργανα που μας εκπροσωπούν, αντιτάσσοντας στη λογική της ανάθεσης τη λογική της συμμετοχής.

Σας καλούμε σε 

        Συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου  τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022  στα γραφεία της Ένωσης στην 

Γ’ Σεπτεμβρίου 144 στον 6ο όροφο (500m από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζεται συνεργαζόμενο πάρκινγκ)

 

        Εγγραφή στο σωματείο στο: shorturl.at/jsFX1

 

Πληροφορίες και ερωτήματα στο: kato.apo.ti.skini@gmail.com

 

 Το σωματείο είμαστε εμείς

Ας το φτιάξουμε όπως εμείς το θέλουμε

Ας γίνουμε οι δημιουργοί του μέλλοντός μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά