Ελπίδα για τον Δήμο Ξάνθης

Του Γιώργου Χατζηθεοδώρου

‘’’Θέλουμε και μπορούμε:

• Να ισχυροποιήσουμε τη δυνατότητα παρέμβασης του πολίτη στην καθημερινότητά του.

•    Να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.

•    Να δώσουμε ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

•    Να κάνουμε πράξη την αποκέντρωση, με αυτοδιοίκηση.

Βλέποντας σήμερα - τρία χρόνια μετά - την κατάντια και τη βαθιά παρακμή στον Δήμο Ξάνθης, με μηδενικό έργο, με εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις,  πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο.

Καμία νέα σχολική μονάδα, κανένας νέος παιδικός σταθμός, καμία παρέμβαση στο κυκλοφοριακό, καμία παρέμβαση στη στάθμευση(πάρκινγκ), κανένας ποδηλατόδρομος, καμία δομή προστασίας κακοποιημένων γυναικών, καμία ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, κανένα εμβληματικό έργο στην κατεύθυνση μιας έξυπνης, πράσινης πόλης, καμία παρέμβαση αναβάθμισης της αγοράς, καμία παρέμβαση για την ανάπτυξη του παζαριού, καμία μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής της Σταυρούπολης και των οικισμών του Δήμου.

Η μόνη παρέμβαση; Διάλυση του ΣΔΑΝΞ, σκουπίδια παντού, ανύπαρκτη ανακύκλωση, δρόμοι παγίδες, υποβάθμιση της γειτονιάς…

Δυστυχώς ο μακρύς κατάλογος, που δείχνει την απαξίωση και την καταστροφή του Δήμου, την εγκατάλειψη της Σταυρούπολης κι όλης της ορεινής περιοχής, συνεχίζεται…

Πόσο ακόμα η Δημοτική Αρχή θα μπορεί να κοροϊδεύει τους δημότες; Πόσο ακόμα ανεπαρκείς άνθρωποι θα διοικούν αυτόν τον τόπο;

Το μόνο που τους κρατά «ζωντανούς» είναι η μαγική επικοινωνιακή εικόνα, που οι ίδιοι συντηρούν, μέσω των γνωστών ΜΜΕ των απευθείας αναθέσεων, η οποία ωστόσο αφορά μόνο στους ίδιους και όχι στους δημότες, οι οποίοι καθημερινά ζούνε την μετατροπή της Ξάνθης, από Αρχόντισσα της Θράκης, σε μια μη βιώσιμη πόλη.

Οι δημοκρατικές, προοδευτικές παρατάξεις της Αυτοδιοίκησης ενώνουν τις δυνάμεις τους, εν όψει των  εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, για να υπηρετήσουν τους δημότες, με όρους διαφάνειας και να αφήσουν το θετικό αποτύπωμα της χρηστής διοίκησης,  με όραμα και σχέδιο, κόντρα στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος και στις πρακτικές του πελατειακού κράτους.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά να συγκροτήσουμε τις προϋποθέσεις ειλικρινούς συνεργασίας, ανθρώπων, που αγαπούν τον τόπο τους, κόντρα στις διαθέσεις  των συμφερόντων.

Είμαστε έτοιμοι όσο ποτέ, να δυναμώσουμε το μέτωπο απέναντι στη διαπλοκή, στην ανεπάρκεια και στην ιδιοτέλεια.

Η Ξάνθη, η πόλη μας, αξίζει καλύτερα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Το 2023 θα είναι το έτος της μεγάλης αλλαγής στην Ξάνθη.

Γιατί η Ξάνθη μας ενώνει, γιατί η Ξάνθη θα πάει μπροστά.

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος ΔΣ της ΠΕΔ-ΑΜΘ’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά