Το ‘Λουλούδι της θάλασσας’, το νέο βιβλίο της Νάγιας Δαλακούρα παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ.

‘’Το λουλούδι της θάλασσας’’, το νέο βιβλίο της  Νάγιας  Δαλακούρα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Κλειδάριθμος’ παρουσιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, στις 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φαρμακοποιός κ. Αθηνά Δαλακούρα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Και το νέο της βιβλίο, το τρίτο κατά σειρά, είναι προϊόν έρευνας και μεταφέρει τους αναγνώστες  στην Αρκτική του 19ου αιώνα και στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής.

‘Γράφουμε και διαβάζουμε για να μη χαθούμε ‘ επισήμανε η Νάγια Δαλακούρα , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Όπως σημείωσε και αυτό της το μυθιστόρημα είναι εποχής και βασίζεται στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.

Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από αφηγήσεις , εικόνες και ναυτικά τραγούδια :’ επιθυμία μου είναι να γίνει με βιωματικό τρόπο η παρουσίαση’ υπογράμμισε.

Ήδη ξεκίνησε να γράφει το τέταρτο μυθιστόρημα της με το οποίο θα ταξιδέψει το αναγνωστικό της κοινό στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα και μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Ξάνθη θα είναι με κάποιο τρόπο παρούσα.

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι αρχαιολόγος και δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός.

Ακούστε την κ. Νάγια Δαλακούρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

‘’Ο Τζέιμς έχει ανατραφεί με τους εθιμοτυπικούς κανόνες της βικτοριανής αριστοκρατίας. Επαναστατώντας ενάντια σε κατεστημένα, αναλαμβάνει χειρουργός στο εξερευνητικό «Sea Flower» και σαλπάρει από τον Τάμεση προκειμένου να εντοπίσουν δύο αγνοούμενα πλοία του βρετανικού στόλου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να είναι ελεύθερος.

Η Νανούκ μεγάλωσε πάνω σε ένα έλκηθρο καμωμένο από οστά φάλαινας, μετακινούμενη στην αχανή πεδιάδα της Αρκτικής. Στον τόπο αυτό έμαθε να χορεύει ακολουθώντας το ελεύθερο πέταγμα των πουλιών, το κολύμπι των σολομών και τον ερωτικό χορό των φαλαινών. Νιώθει ελεύθερη, ώσπου στη ζωή της εισβάλλει ο λευκός δαίμονας. Η Νανούκ και ο Τζέιμς μεγάλωσαν κοιτώντας ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση. Όμως τα βλέμματά τους συναντήθηκαν κάπου στη μέση του Ατλαντικού πολύ πριν συναντηθούν οι ίδιοι.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά