Γιάννης Κατσούλης – Ακόμη μια θητεία στο τιμόνι του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης με θητεία έως τον Νοέμβριο του 2022.

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Κατσούλης Ιωάννης, πρόεδρος

Ρωμανίδου Παρασκευή, αντιπρόεδρος

Χατζηευστρατίου Παρασκευή, ταμίας

Νταουτίδης Χαράλαμπος, ειδικός ταμίας

Μιχαηλίδου Γεωργία, γραμματέας

Καϊλάρης Στράτος, ειδικός γραμματέας

Κυριάκογλου Ιωάννης, μέλος

Μεϊμαρίδου Χρυσούλα, μέλος

Χατζηευστρατίου Δημήτρης, μέλος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης “ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί συνέχεια του συλλόγου των “εκ Κιουτάχειας” καταγόμενων Μικρασιατών προσφύγων που ιδρύθηκε το 1964.

Μετά από συγκροτημένη, συλλογική δουλειά, δηλώνει ο Γιάννης Κατσούλης, η   νέα  ιστοσελίδα του συλλόγου https://mikrasiates-xanthis.gr/  είναι πλέον μια πραγματικότητα και   ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει  πληροφορίες για τον σύλλογο καθώς και την ειδική εφαρμογή η οποία έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση του προσφυγικού ελληνισμού, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας.

Στη νέα ιστοσελίδα οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να βλέπουν τις δραστηριότητες του συλλόγου καθώς και χρήσιμες πληροφορίες. Ιδιαίτερα στην εφαρμογή χαρτογράφηση, η οποία αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα του συλλόγου, επισκέπτες θα μπορούν να βρουν πληροφορίες για την άφιξη και εγκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων από το 1926 και μετά καθώς και τα χωριά τα οποία δημιουργήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

«Η  εφαρμογή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ευελπιστούμε με τη συνδρομή όλων μας να εμπλουτιστεί και να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για ερευνητές αλλά και ιστοριοδίφες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά