Μ. Τσέπελης: Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Ξάνθη και τη Σταυρούπολη, σε ολόκληρη την Ελλάδα

-Ο Δήμος Ξάνθης παρουσίασε τα σημεία αναφοράς της Ξάνθης στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην Καισαριανή

Ο Δήμος Ξάνθης, ως ο Διαχειριστής του πιστοποιημένου μονοπατιού NESTOS-RODOPI TRAIL που είναι  ένα από τα 3 στην Ελλάδα και  ένα από τα 21 πιστοποιημένα στην Ευρώπη, έδωσε το παρών με την Ειδική Συνεργάτιδα κα. Δέσποινα Χατζογλίδου στην  5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών   παρουσιάζοντας το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το μονοπάτι μας  και τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς αυτό ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, διαπερνά την Παλιά Πόλη, διασχίζει την κοιλάδα του Νέστου, ανεβαίνει τη Ροδόπη και κορυφώνει τη διέγερση του ενδιαφέροντος στα κρυστάλλινα νερά του καταρράκτη στον Λειβαδίτη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, για τη σημαντική αυτή συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στη συνάντηση, σημείωσε:

Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το μονοπάτι  NESTOS-RODOPI TRAIL,  που είναι  ένα από τα 3 πιστοποιημένα μονοπάτια που υπάρχουν  στην Ελλάδα και παράλληλα να καταδείξουμε  στις ομορφιές της Ξάνθης που συναντά ο επισκέπτης, ακολουθώντας την πορεία του από την Πλατεία Δημοκρατίας, το κέντρο της Ξάνθης, στην παραδοσιακή Παλιά Πόλη και στη συνέχεια στη Σταυρούπολη, στην Κοιλάδα του Νέστου, έως το Δασικό χωριό και τον καταρράκτη του Λειβαδίτη.

Η ενέργειά μας αυτή, εντάσσεται στον σχεδιασμό  του Δήμου Ξάνθης για την επικοινωνία των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας και την προσέλκυση επισκεπτών του πεζοπορικού τουρισμού, καθώς το ακροατήριο αποτελούνταν από ανθρώπους που ασχολούνται, έντονα, με το κομμάτι αυτό.

Το θέμα:  «Πεζοπορία, Τοπική Οικονομία και Εθελοντισμός» που αναπτύχθηκε στη συνάντηση και συμμετείχαμε ενεργά, δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να αντιληφθούμε τη σύνδεση του εναλλακτικού τουρισμού με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του στόχου να καταστήσουμε την περιοχή προορισμό, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η ενθάρρυνση του εθελοντισμού και σε αυτόν τον τομέα, δίνει το μήνυμα της συνεργασίας και της επιτυχίας, που εγγυώνται  οι υπέροχοι εθελοντές  μας, ανοίγοντας  τη φιλόξενη  αγκαλιά τους

 

Στη στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών συμμετείχαν φορείς διαχείρισης από όλη την Ελλάδα και παράλληλα με την ενημέρωση, δικτύωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν το θεσμικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο γύρω από την πεζοπορία καθώς και τα οφέλη και τις προοπτικές ανάπτυξης του πεζοπορικού τουρισμού στη χώρα μας.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους το 2023, στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, που θα διοργανωθεί στο Πήλιο - Βόλο, με διοργανωτή το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά