ΕΣΗΕΜΘ: Διαμαρτυρόμαστε για την άρνηση της ΔΕΠΘΕ Θεσσαλονίκης, να εφαρμόσει τη σύμβαση για τους εργαζομένους στα δημόσια ΜΜΕ, που υπεγράφη πριν από τέσσερις μήνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την άρνηση της ΔΕΠΘΕ να εφαρμόσει στα δημοτικά Μέσα TV100 και FM100 τη σύμβαση για τους εργαζομένους στα δημόσια ΜΜΕ, που υπεγράφη πριν από τέσσερις μήνες. 

 

Παρά τη ρητή και επανειλημμένη οδηγία από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη ότι η σύμβαση είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί σε όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια ΜΜΕ, την οποία ο ίδιος επανέλαβε και κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ επιμένει σε μια αυθαίρετη νομική ερμηνεία και αρνείται να κάνει τις σχετικές ενέργειες.

 

Την αυθαίρετη αυτή στάση στηρίζει, και μάλιστα εκτρεπόμενος σε ανεπίτρεπτες διατυπώσεις εις βάρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφώνων Ν. Ζεϊμπέκης.

 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, για να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία ώστε να πάψει αυτή η καταχρηστική στάση της ΔΕΠΘΕ, που στερεί τους εργαζομένους της από δικαιώματα που ο νόμος, διά της νέας σύμβασης, τους εξασφαλίζει.

 

Παράλληλα, συγκαλεί συνέλευση των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 15.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης η ΕΣΗΕΜ-Θ προκηρύσσει στάση εργασίας στα δημοτικά Μέσα TV100 και FM100 την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 15.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμελεια: Τηλεμαχος Αρναουτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά