Δ. Χατζογλίδου: Προσπαθούμε να δίνουμε στα παιδιά μας, τα καλύτερα ερεθίσματα

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρούπολης «ΟΡΦΕΑΣ» Δέσποινα Χατζογλίδου, με όλο το διοικητικό συμβούλιο,  έχουν προγραμματίσει πλήθος δράσεων για το 2023.

Η χρονιά, ξεκίνησε με δράσεις κατά την περίοδο των γιορτών της Πρωτοχρονιάς και συνεχίζεται και κατά την περίοδο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, όπου την Πέμπτη που μας έρχεται,  την Τσικνοπέμπτη στις 6 το απόγευμα στο κάστρο, τα παιδιά θα φορέσουν τις αποκριάτικες φορεσιές τους και θα διασκεδάσουν, χορεύοντας και τραγουδώντας  με τους κλόουν της γιορτής.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 ο «ΟΡΦΕΑΣ» έφερε στη Σταυρούπολη το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ο ΤΡΟΜΑΡΑΣ»,  που φιλοξενήθηκε  στη μικρή σκηνή  του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης.

Παιδιά από τη  Σταυρούπολη, τα Κομνηνά, το Νεοχώρι, τον Δαφνώνα,  «αγκάλιασαν» και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό ταξίδι στην λογοτεχνία, με τα φτερά του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου.

Οι ταλαντούχοι πρωταγωνιστές, Ευγενία Πανταζόγλου, Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης και Δημήτρης Δεδεμάδης , έμαθαν στους μικρούς θεατές πως να βοηθήσουν τον Τρομάρα στις περιπέτειες του και τους δίδαξαν πως στη ζωή η εξυπνάδα μπορεί και νικάει τη δύναμη!!!

Με προσήλωση, συγκίνηση και ενθουσιασμό δέχτηκαν όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση, αυτό το δώρο γνώσης κι εμπειρίας που προσέφερε, με δωρεάν είσοδο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης ΟΡΦΕΑΣ, γεγονός που δέσμευσε το ΔΣ για τη διοργάνωση και άλλων παρόμοιων δράσεων, στο προσεχές διάστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη