Στελέχη του ΜέΡΑ 25 στην ΠΑΜΘ-Η Δωρα Θεοδωροπούλου στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης

-Δ.Θεοδωροπούλου: Καζάνι που βράζει η κοινωνία. Ερημοποίηση υπαίθρου, μετανάστευση, ανεργία, άνιση καθημερινή μάχη με την ακρίβεια
 
-Απογοητευμένους πολίτες  από τα πολλά καθημερινά προβλήματα συνάντησαν κατά την περιοδεία τους στην περιφέρεια ΑΜΘ στελέχη του ΜέΡΑ 25.
Ακουστε:

 
‘’Η ερημοποίηση της υπαίθρου, η μετανάστευση των νέων προς αναζήτηση εργασίας , η πλειονότητα μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων που παραμένουν στα χωριά τους και αδυνατούν να καλύψουν καθημερινά απαραίτητα έξοδα, κτηνοτρόφοι που εξαναγκάζονται να μειώσουν τον αριθμό των κοπαδιών τους για να ανταπεξέλθουν στα συνεχώς αυξανόμενα κόστη παραγωγής, αγρότες που δεν καλλιεργούν ή μειώνουν τις παραγωγές τους για τον ίδιο λόγο.
Αλλά και στις πόλεις εργαζόμενοι με μισθούς καθηλωμένους για χρόνια, από το 2010,  στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα να γίνεται ότι θέλει ο εργοδότης και ταυτόχρονα να θερίζει η ανεργία.
 
Οι πολίτες απογοητευμένοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια , αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες τους από τις επιδοτήσεις-κοροϊδία της κυβέρνησης’’ υποστήριξε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, το μέλος της Κ.Ε του ΜέΡΑ 25 που μετέχει στο κλιμάκιο κ. Δώρα Θεοδωροπούλου, προσθέτοντας:’’ οι άνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν πως σε μια χώρα με ηλιοφάνεια, με ανεμογεννήτριες παντού καλούνται να πληρώσουν αυτά τα υπέρογκα ποσά για ηλεκτρική ενέργεια κι έχουν δίκιο. Ξεπούλησαν τη ΔΕΗ και φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο.
Οι επιδοτήσεις που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιστοιχούν στην επιβάρυνση.
Στην πραγματικότητα οι ολιγάρχες της ενέργειας που μας επιβάλλουν τις τιμές του ρεύματος  συνεχίζουν να κερδίζουν…’’ 
 
Το κλιμάκιο επισκέπτεται σήμερα την Π.Ε Καβάλας ενώ ήδη επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τις Π.Ε Έβρου , Ροδόπης και Ξάνθης. 
 
Στην Ξάνθη, όπως τόνισε η κ. Θεοδωροπούλου, τα στελέχη του κόμματος περιόδευσαν την Καθαρά Δευτέρα. Πρώτος σταθμός ήταν το Πόρτο Λάγος και αμέσως μετά επισκέφθηκαν Εχίνο και Σμίνθη για να καταλήξουν στην πόλη της Ξάνθης, όπου εκτός από τις συζητήσεις με τους πολίτες είχαν και συνάντηση με τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος .
 
Η κ. Θεοδωροπούλου σημείωσε με έμφαση ότι η κοινωνία: ‘ είναι ένα καζάνι που βράζει. Είναι απογοητευμένοι από όλα τα μνημονιακά κόμματα. Αναζητούν λύσεις. Μιλήσαμε μαζί τους , επικοινωνήσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΜέΡΑ 25 και θα συνεχίζουμε να κρατάμε το δίαυλο επικοινωνίας με την περιφέρεια ανοιχτό. Μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σταματήσαμε την επικοινωνία με φυσική παρουσία επιστρατεύοντας τις τηλεδιασκέψεις γιατί δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά’’ κατέληξε.
Τέλος η κ. Θεοδωροπούλου γνωστοποίησε ότι ήδη τα κεντρικά του κόμματος ανακοίνωσαν τα πρώτα επτά ονόματα του ψηφοδελτίου επικρατείας και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν επίσης από τα κεντρικά και τα ψηφοδέλτια του συνόλου των εκλογικών περιφερειών της χώρας. 
 
Υπενθύμισε  το άνοιγμα του ΜέΡΑ 25 στην ευρύτερη αριστερά και τόνισε ότι  υπάρχουν διαθεσιμότητες από στελέχη και φίλους του ΜέΡΑ 25 για υποψηφιότητες, όμως ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. 
Ακούστε την κ.Δώρα Θεοδωροπούλου.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά