Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ: τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών πρέπει να προστατεύονται από το υπουργείο πολιτισμού

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ, σχετικά με την αποχώρησή της από τη συνεδρίαση του οργάνου τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και για τη συμφωνία  με  την ΑΕΠΙ ,  την αυτοδιαχείριση  και την GEA, σημειώνοντας οτι, υπάρχουν 19 εταιρείες  ΑΕ πνευματικών  δικαιωμάτων, συγγενικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μελών

 

Η Ανακοίνωση: 

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟY 

 ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ                                                                 Ξάνθη, 06 Μαρτίου 2023

            Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 6ης Μάρτη τοποθετηθήκαμε  και αποχωρήσαμε  από την φιέστα  της διοίκησης  του επιμελητήριου, λόγω της ανάρμοστης  συμπεριφοράς  της  κατά την διάρκεια  του 3ημερου εθνικού πένθους.

            Η διοίκηση του επιμελητήριου,  πρωταγωνίστησε στην  αγωνία και την βιασύνη  της για το θέμα  τον πνευματικών δικαιωμάτων,  την ώρα που όλη η Ελλάδα  θρηνεί τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

            Επίσης, κωφεύει για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις διακοπές  ρεύματος σε συναδέλφους που καθημερινά αυξάνονται. 

            Η διοίκηση  του επιμελητήριου παρουσιάζει ως επιτυχία ότι πέτυχε καλύτερη συμφωνία  από  την ΑΕΠΙ με την αυτοδιαχείριση  και την GEA. Αποκρύπτει ότι σήμερα δεν έχουμε ούτε 1 ούτε 2, αλλά  19 εταιρείες  ΑΕ πνευματικών  δικαιωμάτων, συγγενικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μελών.

            Αυτή η συμφωνία του  επιμελητήριου δεν μας διασφαλίζει  σε τίποτα σε επίπεδο προστασίας και δεν ξέρουμε πόσες εταιρείες θα περνάνε από τα μαγαζιά μας για να μας ζητήσουν χρήματα. 

            Θέση  της παράταξης μας είναι  ότι τα δίκαια  αιτήματα  των  καλλιτεχνών  πρέπει να προστατεύονται από το υπουργείο  πολιτισμού και πάνω σε αυτό  πρέπει  να επικεντρωθούμε και όχι σε ιδιωτικές  εταιρείες σαν αυτές που ζήσαμε  με την  ΑΕΠΙ  και για να μην  ξαναζήσουμε μια από τα ίδια στο μέλλον, με άλλες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά