Ξάνθη: Οι Ιερές εικόνες της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας και του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου, στην Πλατεία Δημοκρατίας

- Μητροπολίτης Ξάνθης : Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας θρηνήσαμε και στερηθήκαμε νέους ανθρώπους που αναπάντεχα έφυγαν από τη ζωή/ Τα παιδιά μας δεν έφτασαν στον προορισμό τους, πέρασαν όμως στην αιωνιότητα…..

Την  Τρίτη 7 Μαρτίου 2023   στην  πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των  ιερών εικόνων της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας και του Πολιούχου  της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης είχε εκφράσει για πρώτη φορά τη σκέψη του και την πρωτοβουλία που τελικά πήρε,   μετά από τα θλιβερά συμβάντα που προκλήθηκαν στην πόλη μας λόγω των πρόσφατων θανάτων, μεταξύ των οποίων και νέων ανθρώπων αλλά και μετά την μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη.

 Με αφορμή και την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε η δέηση και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

 Την τελετή της υποδοχής  τίμησαν με την παρουσία  οι πολιτικές  και πολιτειακές αρχές του τόπου,  ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ  Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ενώ τον Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε  ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης.

 Παρούσα στην  τελετή  η Αντιδήμαρχος Ξάνθης  Ειρήνη Χαριτωνίδου, ενώ διακρίναμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Χάρη Διαφωνίδη, τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη, τον Πρόεδρος του ΚΚΠΑ Ξάνθης Παναγιώτη Αβροσιάδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Πασχάλη Γιώρη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας  και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά