Ε.Ι.Υ.Ε Ξάνθης για τη σημερινή απεργία: δεν είναι ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης -Κάλεσμα από τον αντιπρόεδρο Κ.Βογιατζή

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε και  η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Κώστας Βογιατζής, φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η συμμετοχή, ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα που κατέθεσε η παράταξη της ΕΣΑΚ προς το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης με το οποίο ζητούσε άμεση σύγκληση του Δ.Σ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό και αυτή η απόφαση της μη συμμετοχής όπως είπε καταδικαστέα.  Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν λάβει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία αρκετά Εργατικά Κέντρα της χώρας, συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ενώ η ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση για 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. 

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ξάνθη, από φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους που απαίτησαν  να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους και ενάντια στη «σιωπή» που θέλουν να επιβάλλουν, κλιμακώνουμε με απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τόνισε ο κύριος Βογιατζής επισημαίνοντας ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας και δεν πρέπει αυτό το έγκλημα να συγκαλυφθεί, καταλογίζοντας εγκληματικές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα, συμπλήρωσε λέγοντας ότι όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στους σεισμούς, μετά από μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Ο κύριος Βογιατζής ζήτησε να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα, τονίζοντας ότι δεν είναι η ώρα της σιωπής, αλλά είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης όπως τα ανέφερε ο Κώστας Βογιατζής είναι

► Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές Μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

► Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.

► Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις Μεταφορές.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!’’

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου , η Ένωση διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία στις 11: 00 το πρωί με τα ίδια αιτήματα.

Ακούστε τον κ. Κ. Βογιατζή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά