Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση με θέμα τη βία και μήνυμα «Μάθε, Μίλα, Ζήσε ! » από το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση, που αφορά στη βία σε όλες τις μορφές της διοργανώνει το Λύκειον των  Ελληνίδων Ξάνθης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της  ΣΕΚΕ ΑΕ.
 
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο  κ. Δημήτρης Σούρας, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, ο οποίος θα αναπτύξει το  θέμα  “Βία ατομική, κοινωνική, οικογενειακή, σχολική και εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο” με μήνυμα «Μάθε, Μίλα, Ζήσε!».
 
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 και μισή το απόγευμα.
 
Με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ευτέρπη Στάντσιου μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, τονίζοντας ότι αυτή εντάσσεται στις δραστηριότητες του συλλόγου με κοινωνικό πρόσημο, με αντικείμενο συζήτησης τη βία, καταδικαστέα από όπου και εάν προέρχεται, ένα φαινόμενο δυστυχώς πάρα πολύ έντονο τα τελευταία χρόνια, που έχει κοστίσει ζωές, πρόσθεσε η κυρία Στάντσιου και σημείωσε ότι ομιλητής θα είναι ο κύριος Δημήτρης Σούρας, ένας έμπειρος επιστήμονας, ο οποίος μετά το πέρας της ομιλίας του  θα έχει την δυνατότητα να λύσει απορίες, να απαντήσει σε προβληματισμούς και να δώσει συμβουλές με βασικό στόχο την πρόληψη.
Ακούστε την κ. Ε.Στάντσιου.
 
Εκείνο που με τρομάζει περισσότερο είναι η σχολική βία, δήλωσε η κυρία Στάντσιου, και πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να λάβουμε τα μέτρα μας και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, δημιουργώντας μία ασπίδα γύρω τους, ώστε να μεγαλώσουν με συμπεριφορές που αρμόζουν στην κοινωνία.
 
Η κυρία Στάντσιου είπε ότι πρόκειται για την διοργάνωση μίας εποικοδομητικής συνάντησης, εκφράζοντας την ελπίδα να φωτίσει τις πτυχές της βίας, ώστε να συμβάλλει στην αναγνώριση και  αντιμετώπισή της, ενώ ήδη το Λύκειον έχει ενημερώσει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Αστυνομική Διεύθυνση και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση κυρίως στους γονείς, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά