Γ. Χατζηθεοδώρου: Τώρα είναι η στιγμή, να ενώσουμε δυνάμεις, να γίνουμε σημαίνουσα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας

Η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη» σε όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας (2019-23) είχε μια δυναμική καθημερινή παρουσία ως δημιουργική αντιπολίτευση.

Συνεχείς παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους Δημοτικούς οργανισμούς, στα τοπικά συμβούλια, στα ΜΜΕ, με κριτική και προτάσεις σε όλα τα επίπεδα, μια δημοτική παράταξη που δημιούργησε γεγονότα, με τη συνεχή παρουσία της στα δημοτικά δρώμενα.

Τώρα είναι η στιγμή, να ενώσουμε δυνάμεις, να διευρύνουμε την κοινωνική και πολιτική βάση στήριξης προτάσεων και θέσεων, να γίνουμε σημαίνουσα δύναμη μιας πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας, για την υπέρβαση της στασιμότητας στην πορεία της Ξάνθης.

Έγκαιρα, από τον Ιούνη του 2021, απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση – κάλεσμα χωρίς προαπαιτούμενα, στο σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Ξάνθης.

Οι 3 δημοτικές παρατάξεις, ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ, ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ,  με ανένταχτους και ανεξάρτητους πολίτες, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, γίνονται ένα, με κατεύθυνση τη νίκη των ξανθιωτών, τη νίκη της πόλης.

Στη διάρκεια των μηνών που πέρασαν, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να συζητήσουμε με πολλούς και με πολλές. Ο διάλογος αυτός είχε ένα πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Την ανάγκη δημιουργίας μιας αξιόπιστης πλατιάς δημοκρατικής πρότασης, που θα διεκδικήσει την ανάληψη της δημοτικής ευθύνης τα επόμενα χρόνια.

Στον διάλογο αυτό βρεθήκαμε με πολλούς/ές που κατανοούν, ότι οι ανάγκες της Ξάνθης και των δημοτών, χρειάζεται να εκφραστούν και να αναδειχθούν μέσα από τη συνεννόηση, την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, την πολιτική ζύμωση και τελικά τη σύνθεση, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με αυτούς λοιπόν επιλέγουμε να βαδίσουμε μαζί.

Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την ικανοποίηση των στόχων μας αλλά και για την εμπλοκή πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων στη Δημοκρατική Ξάνθη.

Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα σε μια πορεία η οποία μόνο αν τη διαβείς, θα ανακαλύψεις τις προοπτικές και τις δυνατότητες της.  Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της Ξάνθης είναι πλέον ώριμος να αντιληφθεί ότι οι νέες συνθήκες δημιουργούν νέα πολιτικά καθήκοντα. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες και συνεδριάσεις, αδιάλειπτα, έως το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας.

Είμαστε αισιόδοξοι, ότι οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο τα νικηφόρα εκλογικά ποσοστά αλλά η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Ξάνθης και η αναπτυξιακή της πορεία με όρους κοινωνίας και όχι προσωπικών συμφερόντων και απευθείας αναθέσεων, χωρίς αντίκτυπο στην πόλη.

Ερχόμαστε για να αλλάξουμε την πόλη, να την οδηγήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ…

 

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά