Θ.Μουσόπουλος-Η Ξάνθη μπορεί να ονομαστεί ‘πόλη της ποίησης’ - «Ποιητικός Εσπερινός» σήμερα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζιδάκι’

Την  Τρίτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, ποιητές και ποιήτριες της Ξάνθης απαγγέλουν ποιήματά τους  σε έναν Ποιητικό Εσπερινό, που διοργανώνεται στο σπίτι, που έκανε τα πρώτα του βήματα ο Μάνος Χατζιδάκις, στον Πολυχώρο τέχνης και Σκέψης ‘Οικία Μ.Χατζιδάκι’.
Ακούστε τον κ. Θ. Μουσόπουλο.
Την εκδήλωση με τίτλο ‘Ποιητικός Εσπερινός’ διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στις 7 το απόγευμα και θα την παρουσιάσει ο Θανάσης Μουσόπουλος , ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια της.
 
Απαγγέλλουν παλιότεροι και νεότεροι ποιητές και ποιήτριες από την Ξάνθη και συγκεκριμένα, η Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, ο Θωμάς Βουγιουκλής, η Βάσω Τριανταφυλλίδου Κηπουρού, ο Κωνσταντίνος Ταβουλτσίδης, η Ραμπάν Ιμπράμογλου, η Μαρία Μουσοπούλου, η Ελευθερία Χριστοδούλου, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, ο Γιώργος Φραντζολάς και ο Θανάσης Μουσόπουλος.
 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Χορωδία  του ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Φώτη Κοντού σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι,  ο  τραγουδοποιός Γιώργος Φραντζολάς στην κιθάρα  και η Άννα Φραντζολά  στο τραγούδι.
Όπως τόνισε ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου: ’η είσοδος στην άνοιξη γίνεται με έναν δημιουργικό τρόπο, αφού σήμερα εκτός από ημέρα της ποίησης είναι και η εαρινή ισημερία, και είναι δημιουργικός γιατί χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις στην οικία Μάνου Χατζηδάκι με την έκθεση του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη και την τιμητική εκδήλωση για τους Underhill West από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ενώ σήμερα Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, ο ποιητικός εσπερινός υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ποίηση, από τους  δημιουργούς της Ξάνθης, με τον κύριο Μουσόπουλο να σημειώνει ότι ήταν πολύ δύσκολη η διαδικασία της επιλογής, γιατί η Ξάνθη έχει πολλούς και σημαντικούς ποιητές και το κριτήριο για την τελική επιλογή ήταν να έχουν εκδώσει τουλάχιστον δύο βιβλία.
 
Αυτό το αφιέρωμα της πόλης στην ποίηση και γενικότερα στην δημιουργία κλείνει αύριο, είπε,  με την παρουσίαση των δύο ποιητικών συλλογών της Νιλγκιούν Τουρσέν Ογλού, ενώ ο κύριος Μουσόπουλος υπογράμμισε ότι η Θράκη είναι η γη του στοχασμού και της δημιουργίας, η γη του Ορφέα, του Δημόκριτου, του Διόνυσου και ότι αυτό που τον συγκίνησε ιδιαίτερα είναι η αλυσίδα δημιουργών που, από τα μέσα κυρίως του εικοστού αιώνα ως τις μέρες μας, συνεχίζουν και ανανεώνουν, βέβαια, την τέχνη του λόγου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον εκδότη  Μιχάλη Σπανίδη, ο οποίος στηρίζει τους δημιουργούς της περιοχής εκδίδοντας μέχρι στιγμής περισσότερα από 250 βιβλία.  
Η Ξάνθη μπορεί να ονομαστεί «Πόλη της Ποίησης», υπογράμμισε.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

 

Μοντάζ-επιμέλεια-Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά