Παρέμβαση Γ. Γεωργιάδη: το αίτημα των Φίλων της Σημαίας, οι εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια, το προσκυνηματικό ταξίδι στην Κύπρο και η οργή για τους νεκρούς στα Τέμπη…

Το αίτημα των Φίλων της Σημαίας να συνδράμουν οι συμπολίτες, προκειμένου να επισκευαστεί ο ιστός της σημαίας στο Ύψωμα Αυγό, μετέφερε με παρέμβασή του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, αντιστράτηγος ε.α κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, όσοι επιθυμούν και δύνανται να ανέβουν στο Ύψωμα.

 

Όπως ενημέρωσε ο κύριος Γεωργιάδης, αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 8 και μισή το πρωί, οι Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης θα ανέβουν στο Ύψωμα Αυγό για να επισκευάσουν τον Ιστό που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη (έσπασε λόγω έντονης κακοκαιρίας ) και να αντικαταστήσουν τη Σημαία έτσι ώστε να κυματίζει πάλι περήφανα στην Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου 2023 και παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν για να παράσχουν βοήθεια για τη μεταφορά των απαραίτητων εργαλείων και ανταλλακτικών να βρίσκονται αύριο στις 8 το πρωί στο «πλατό» πάνω από το Εκκλησιαστικό Λύκειο, από όπου θα γίνει η αναχώρηση.

 

Οι συμπολίτες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους ένα σακίδιο για τη μεταφορά των εργαλείων και ανταλλακτικών, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα απαιτηθούν τουλάχιστον 12-15 άτομα, για την ανύψωση του μεταλλικού Ιστού.

 

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, αντιστράτηγος ε.α κ. Γεώργιος Γεωργιάδης κάλεσε τους Φίλους της Σημαίας την Παρασκευή 24 Μαρτίου να παρακολουθήσουν τους Δ΄ Χαιρετισμούς στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο, με τους Συλλόγους Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» και Εβριτών, που θα τελεστούν στις 5 το απόγευμα, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τους δύο συλλόγους προκειμένου να ενημερωθούν.

Όμως, πρόσθεσε, η ΕΑΑΣ επικουρικά θα μισθώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση όσων επιθυμούν να εκκλησιαστούν. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Παρασκευή στις 15:30 το απόγευμα μπροστά από τη Δημοτική Αγορά και όποια/ος επιθυμεί να μεταβεί και να επιστρέψει δωρεάν θα πρέπει να κλείσει θέση καλώντας στο τηλέφωνο 6937100910.

 

Όπως είπε ο κύριος Γεωργιάδης, την Παρασκευή θα βρίσκεται στον Εχίνο και ο κ. Αντώνης Γαβρίλης, ο οποίος ανέλαβε με δικά του έξοδα την ανακαίνιση του ναού του Αγίου Γεωργίου.

 

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόσφατο προσκυνηματικό ταξίδι της ΕΑΑΣ Ξάνθης με τη συμμετοχή και συμπολιτών στην Κύπρο και στις ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές που βίωσαν οι συμμετέχοντες αλλά και στην τιμή που τους έκανε ο νέος υπουργός άμυνας της Κύπρου, ο οποίος τους συνάντησε.

 

Τέλος, δεν έκρυψε τα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης για τον τρόπο που τα κόμματα επιχειρούν να μετατοπίσουν ευθύνες το ένα στο άλλο για τη «δολοφονία», όπως αποκάλεσε, την απώλεια των 57 ανθρώπων και δη νέων στο δυστύχημα στα Τέμπη.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά