Τρόφιμα για άπορες οικογένειες συλλέγει ο Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου-Πατέρας Άνθιμος : η Αγάπη είναι η λύση στην κρίση. Το λίγο των Ξανθιωτών γίνεται πολύ….

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης με γνώμονα ότι το λίγο των πολλών γίνεται πολύ,  μαζεύει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες την ενορίας αλλά και της Ξάνθης ώστε κανένα τραπέζι τις Πασχαλινές Εορτές να μη μείνει άδειο και όλοι μαζί παρά τις αντιξοότητες να χαρούμε ένα γιορτινό τραπέζι.

Ακούστε τον πατέρα Άνθιμο.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Άνθιμος, η δράση εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα και το βηματισμό που δίνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης με το πολύπλευρο έργο του. Ανάλογες δράσεις υλοποιούνται όλο το χρόνο και φυσικά κατά τις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα :’ Ο δρόμος για το θεό περνά από την προσφορά προς το συνάνθρωπο. Και κάθε φορά η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Συνεργαζόμαστε και με συλλόγους που εκπροσωπούν ευπαθείς ομάδες. Οι ανάγκες είναι πολλές όμως το λίγο των Ξανθιωτών γίνεται πολύ. Η αγάπη είναι η μοναδική λύση στην κρίση. Πλέον οι ενορίτες μας γνωρίζουν και στηρίζουν τη φιλανθρωπική αυτή δράση. Να σκεφθείτε ότι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς καλούμε όσους δύνανται να προσφέρουν σχολικά είδη για τα παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα. Φέτος πριν ξεκινήσουμε τη δράση, έρχονταν στο Ναό και ζητούσαν να βοηθήσουν….Και η βοήθεια αυτή κάθε φορά που συλλέγεται διανέμεται σε εκείνους τους συνανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη ανεξάρτητα από το θρήσκευμα. Στον πλησίον που τη χρειάζεται. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα γίνει η διανομή. ‘’

Το μήνυμα που στέλνει ο πατέρας Άνθιμος ενόψει των Αγίων Ημερών είναι τόσο συγκινητικό όσο και η προσφορά των συμπολιτών της ενορίας του:’  Συμβαίνουν πολλά γύρω μας που μας σοκάρουν. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βάλουμε λίγο Θεό στην καρδιά μας. Με τις λαμπάδες πηγαίνουμε στις εκκλησίες το βράδυ της Ανάστασης του Κυρίου. Το Άγιο Φως όμως δεν πρέπει να φωτίζει μόνο το κερί αλλά και το μυαλό και τις καρδιές μας…’

Τρόφιμα που μπορείτε να προσφέρετε:

Όσπρια, ζάχαρη, λάδια, γάλατα μακράς διαρκείας, γλυκά συσκευασμένα, αλεύρι, τυροκομικά, κρέατα και άλλα.

Τα τρόφιμα θα δοθούν σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα της ενορίας αλλά και της Ξάνθης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε  στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης 8 με 11 το πρωί και 5 με 7 το απόγευμα.  Τηλέφωνο ναού 2541022095.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά