Το Λυκοδρόμιο έδωσε χαρά στους φίλους της ορεινής μας περιοχής.

Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου (Κωνσταντίνου και Ελένης) γιόρτασε το Λυκοδρόμιο Ξάνθης και άφησε ικανοποιημένους όλους όσους αγαπούν τα ορεινά μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου ετοίμασε διήμερο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι το βράδυ της Δευτέρας, με γευστικά εδέσματα, καλό κρασί, χειροποίητες πίτες, ζωντανή μουσική από ορχήστρα που τελικά ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό και με τους κατοίκους να καλωσορίζουν ζεστά όλους τους επισκέπτες.

Γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους το γεγονός ότι στο γλέντι οι Λυκοδρομίτες προτιμούν τα ποντιακά, αλλά μετά από απαίτηση των επισκεπτών που εισακούστηκε από τους διοργανωτές και το Λαϊκό πρόγραμμα που ακολούθησε είχε να δώσει κέφι και διάθεση.

Τη Δευτέρα  το απόγευμα στις 19:30  τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με τον Μητροπολίτη της Ξάνθης, ο οποίος στάθηκε κατα την ομιλία του και στα "σημεία" των καιρών, αναφερόμενος και στον Σταυρό που σχηματίστηκε σε κορμό δέντρου μετά την κοπή του από τον αύλειο χώρο του Ναού λέγοντας χαρακτηριστικά " εμείς δεν θα το ερμηνεύσουμε το γεγονός, θα κάνουμε τον Σταυρό μας και θα συνεχίσουμε".

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από την περιοχή, ο Βουλευτής Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης ο Σπύρος Μαζαράκης.

Την Δευτέρα στην Θεία Λειτουργία προσευχήθηκαν πολλοί επισκέπτες από την γύρω περιοχή και όπως το έθιμο κάθε χρόνο το απαιτεί αμέσως μετά την Λειτουργία συνέφαγαν παραδοσιακό Κεσκέκ.

Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη οργάνωση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοδρομίου που έχοντας σύμμαχο του τον καιρό,  έβαλε τα δυνατά του και με το "εμείς" δυνατά να επικρατεί στο "εγώ" έκανε την διαφορά.

Κοινωνικά
Τοπικά