Το ‘όνειρο του Σκιάχτρου’ ανεβάζουν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Ένα από το πιο γνωστά παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά , ‘Το ‘Ονειρο του Σκιάχτρου’, ανεβάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της πέμπτης τάξης ( Ε, 3) του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης .

Τα παιδιά συνοδευόμενα από το δάσκαλο τους κ. Σταύρο Ράϊκο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημοτικό Ραδιόφωνο και μίλησαν στην ενημερωτική εκπομπή για την εμπειρία τους από τη σύσταση και τη λειτουργία  της θεατρικής ομάδας και κυρίως για το πώς επέδρασε ως εκπαιδευτική διαδικασία η συνύπαρξη τους και η συνεργασία τους ώστε ‘το όνειρο του σκιάχτρου’ να γίνει για αυτούς μάθημα ζωής.

Όπως τόνισε ο κ. Ράϊκος , το θεατρικό παιχνίδι λειτουργεί θαυμάσια ως εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία, κοινωνικοποιεί τα παιδιά και θέτει τους βασικούς όρους της μεταξύ τους συνεργασίας καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν ως μια συλλογικότητα.

Οι πρωταγωνιστές της θεατρικής ομάδας του κ. Ράϊκου επιβεβαίωσαν με μια φωνή το δάσκαλο δηλώνοντας : ‘ τώρα πια μάθαμε να συνεργαζόμαστε και μαλώνουμε λιγότερο στην τάξη!’.

Το ‘Ονειρο του Σκιάχτρου’ ανεβαίνει στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας του Δήμου Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο όπου θα δοθούν παραστάσεις για μαθητές σχολείων της πόλης ενώ η κεντρική παράσταση για όλη την τοπική κοινωνία θα δοθεί το απόγευμα της Παρασκευής , 31 Μαΐου, στις 19:00 το απόγευμα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ακούστε τη συνέντευξη.

3o Dimotiko Xanthis 23.5.2013 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά