Ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης: "Η ψυχική υγεία μέσα από τα μάτια του Ξάνθιου οικοτροφείου"

Το Ξάνθιο Οικοτροφείο –Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του φορέα ΕΚΔΨ&Π "Κωστής Μπαλλας" διοργανώνει ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα: "Η ψυχική υγεία μέσα από τα μάτια του Ξανθιου Οικοτροφείου", το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στον Πολυχώρο τέχνης και σκέψης "οικία Μάνου Χατζιδάκι"

Ακούστε την κ. Έ. Πίππα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι του φορέα  Ελληνικού  Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής ‘Κωστής Μπάλλας’, η κ.Σοκολάκη Σταυρούλα ψυχίατρος και η κ.Κατσικίδου Μαγδαληνή, διευθύντρια Ψυχιατρικής Γ.Ν.Ξ

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η κ.Πίππα Έλενα, επιστημονικά υπεύθυνη-ψυχολόγος και η κ. Κουτίνη Αγγελική, κοινωνική λειτουργός.

Για την ημερίδα μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης η επιστημονικά υπεύθυνη του Ξάνθιου Οικοτροφείου κ. Έλενα Πίππα, η οποία τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για το έργο του Οικοτροφείου, που λειτουργεί στην Ξάνθη ως μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και φιλοξενεί συνολικά 15 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικία από 45 έως 75 ετών. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για άτομα, τα οποία από νεαρή ηλικία αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, που τους εμπόδιζαν να εργασθούν και να ενταχθούν κοινωνικά και χωρίς να έχουν το απαραίτητο  οικογενειακό περιβάλλον για στήριξη.

Σήμερα, τα άτομα αυτά που δέχονται την φιλοξενία από το Ξάνθιο Οικοτροφείο, συνέχισε η κυρία Πίππα, έχουν αλλάξει μετά από τις παρεμβάσεις που κατάφεραν οι υπεύθυνοι της μονάδας, και θέλουν να είναι πιο προσεγμένοι στην εξωτερική τους εμφάνιση και νιώθουν την επιθυμία να εργαστούν και να προσφέρουν.

Όπως σημείωσε η κ. Πίππα κατά τη διάρκεια της αυριανής ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό της Ξάνθης να γνωρίσει το Ξάνθιο Οικοτροφείο, την επιστημονική δουλειά που γίνεται συστηματικά από το 2022 αλλά και τα πρώτα αισιόδοξα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά