Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με κορυφαία στελέχη των Ελληνικών Δυνάμεων στο ΑΗΙ

Με αντιπροσωπεία του ελληνοαμερικανικού ινστιτούτου American Hellenic Institute (AHI)-με επικεφαλής τον πρόεδρο Nick Larigakis και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συναντήθηκε  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 3 Μαΐου, στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε :

-Στη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον κομβικό ρόλο της Ελλάδας για την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα,

-Στις μακροχρόνιες συγκρούσεις στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο και προσφάτως στο Σουδάν, με ιδιαίτερη μνεία στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και στις επιπτώσεις του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή, από όπου και αν προέρχονται,

- Στην εμβάθυνση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ,

-Στη στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης, στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων συμμάχων και εταίρων και

-Στην «Πράξη Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας του 2021» (US-Greece Defence and Inter-Parliamentary Partnership Act of 2021) της Γερουσίας των ΗΠΑ, με την οποία αναγνωρίζεται η στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, και ενισχύεται περαιτέρω η διμερής αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός  ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες της για την προώθηση και αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης , ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, o Υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ υποπτέραρχος Αντώνιος Πανίδης.

Ο διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής - Πολιτικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ υποπτέραρχος Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και ακολούθησε συζήτηση.

Την Τρίτη, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά