Δημοσθένης Γεωργιάδης: Η ΝΙΚΗ στηρίζει την ελληνική πολύτεκνη οικογένεια

 Συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή ΝΙΚΗΣ Ξάνθης Δημοσθένη Γεωργιάδη με

τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων «Η Μητέρα»

            Μέσα σε ζεστό εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η συνάντηση του υποψήφιου Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Ξάνθης κ. Δημοσθένη Γεωργιάδη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης «Η Μητέρα» κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Η ΝΙΚΗ θέτει το δημογραφικό ζήτημα σε προτεραιότητα γιατί η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας μας και ζητάει επισταμένως τη στήριξη της. Δυστυχώς, η συνεχόμενη μείωση των γεννήσεων, σε συνδυασμό με την φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθιστά την Ελλάδα μας «χώρα των γερόντων».

            Σύμφωνα με τη Νίκη: «Όραμα μας είναι ο μεγάλος και κυρίαρχος πληθυσμός γηγενών Ελλήνων στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα των 16 εκατ. Ελλήνων το 2050».

            Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκων Ελλάδος προτείνει μέτρα αύξησης και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας . Μεταξύ άλλων είναι:

- Πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και μετά την ενηλικίωση   όλων των τέκνων της.

- Επιδότηση ενοικίου, επιχορήγηση στεγαστικού δανείου και επιδότηση επιτοκίου.

-Ο υπολογισμός του πλήθος των παιδιών και από το τέταρτο και μετά για την αύξηση της σύνταξης.

-Ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας που θα συντονίζει όλες τις δημόσιες πολιτικές με αντίκτυπο στην οικογένεια.

-Ανάπτυξη ενός μοντέλου ολοκληρωμένης δημογραφικής πολιτικής με στόχο την σταθεροποίηση και αύξηση του γηγενούς πληθυσμού, τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και τη δημιουργία κινήτρων για την αύξηση τους, προκειμένου οι γονείς να αποκτήσουν όσα παιδιά επιθυμούν.

-Κύρια αποστολή του Υπουργείου Οικογένειας θα είναι η χάραξη πολιτικών που θα αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των γεννήσεων, την προστασία των δικαιωμάτων των οικογενειών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της δημογραφικής γήρανσης. 

             Ο κ. Δημοσθένης Γεωργιάδης άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης και έκανε έναν γόνιμο διάλογο μαζί με τον Πρόεδρο, τονίζοντας: «Εμείς θέλουμε μια ισχυρή οικογένεια χωρίς οικονομικά προβλήματα, με αρχές, αξίες, ήθος, γιατί έτσι θα έχουμε μια ισχυρή χώρα να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο». Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Δημογραφικό και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: στην οικογένεια, τη μητρότητα, την πολυτεκνία και τη μετανάστευση. Μεταξύ των μέτρων που προτείνουμε για τη στήριξη της οικογένειας είναι:

-Διαφοροποιούμε τη φορολογία έγγαμων και άγαμων ώστε να μειωθεί ο οικονομικός δισταγμός για τη δημιουργία οικογένειας.

-Προστατεύουμε εργασιακά και ασφαλιστικά την εγκυμοσύνη.

-Επίδομα τοκετού έως και ολική κάλυψη του για τις άπορες εγκυμονούσες γυναίκες.

-Μηνιαίο επίδομα κατ οίκον μητρότητας.

-Προνομιακή στεγαστική πολιτική για την περιφέρεια.

-Ποσόστωση προσλήψεων και άμεση προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς.

-Εφ'άπαξ ενίσχυση από το τρίτο τέκνο και μηνιαίο επίδομα πολύτεκνης μητέρας.

-Χορηγούμε μηνιαίο επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα 200 ευρώ με 50 ευρώ προσαύξηση για κάθε επιπλέον τέκνο κάτω των 25 χρόνων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Μετά την συμπλήρωση ηλικίας των 25 ετών όλων των τέκνων της το μηνιαίο επίδομα μετατρέπεται σε ισόβια μηνιαία σύνταξη των 200 ευρώ.

-Εξαιρούμε τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες από το τέλος επιτηδεύματος και τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Προτείνουμε να φορολογούνται όπως οι μισθωτοί.

-Καθιερώνουμε Εθνική Στρατηγική για την υπεράσπιση των γεννήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Τοπικά