Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ

 Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση στην Κομοτηνή με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, παρουσία και του βοηθού Γενικού, Ταξιάρχου κ. ΚΑΡΤΑΛΗ Παναγιώτη. 

    Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Β' Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Α/Υ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Α/Α' ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος, ο Α' Αντιπρόεδρος Α/Α' ΤΣΙΑΜΗΣ Νικόλαος, ο Β' Αντιπρόεδρος Α/Υ ΖΙΩΓΑΣ Γεώργιος, ο εκτελεστικός γραμματέας Υ/Β' ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος, ο ταμίας Α/Α' ΓΙΑΓΚΟΥΖΙΔΗΣ Αναστάσιος και οι αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΞΙΑ Α/Υ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Παναγιώτης και Α/Α' ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος. Έγινε ανάλυση των τρεχόντων θεσμικών, οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, με επίκεντρο τα ειδικότερα προβλήματα των Διευθυντών, των Βοηθών Διευθυντών και των Διοικητών Υπηρεσιών που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο φορτίο εργασίας και ευθύνης και συνήθως αναγκάζονται να δουλεύουν πέραν κάθε ωραρίου. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις θέσεις διοίκησης αξίζουν σεβασμό, εκτίμησης και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ακούραστα εργαλεία για την παραγωγή αστυνομικού έργου αλλά και ως Άνθρωποι με οικογένειες.

Περαιτέρω, έγινε αναφορά στα θέματα της άμεσης δρομολόγησης μετακινήσεων προσωπικού προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των βαθμίδων, καθόσον στη Γενική μας υφίσταται δυσθεώρητος αριθμός ελλείψεων προσωπικού. Ακόμη, τέθηκε το θέμα της επέκτασης του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου και στις λοιπές περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.Θ.,  η πλήρης στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αλλά και η ίδρυση και στελέχωση Περιφερειακών Ιατρείων σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων και η άμεση ενίσχυση των Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και Κομοτηνής με έναν επιπλέον ιατρό και νοσηλευτή έκαστο.

Σε επίπεδο οχημάτων και εξοπλισμού επισημάνθηκε η ανάγκη χορήγησης νέων δικύκλων μοτοσικλετών για τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και η προμήθεια νέων υπηρεσιακών συμβατικών οχημάτων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Επιπρόσθετα, τέθηκαν ζητήματα βελτίωσης της κτιριακής υποδομής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Μ.Θ. και εξεύρεσης - ανέγερσης νέων (όπως ενδεικτικά για τη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Α.Τ. Τυχερού, Τ.Δ.Ε. Κήπων), η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στον Νικηφόρο Δράμας, ένεκα της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, καθώς και η λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής που έχει ιδρυθεί με Π.Δ. προ δεκαετίας.

Τέλος, προτάθηκε η θέσπιση νέων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΑΜΘ σε αντικατάσταση των Τμημάτων Ασφαλείας (πέραν των δύο Διευθύνσεων του Έβρου που ήδη υφίστανται), καθώς και η ίδρυση αυτοτελών Υπηρεσιών Διαβατηριακού Ελέγχου στην Εξοχή Δράμας, στη Νυμφαία Ροδόπης και στον Εχίνο Ξάνθης με σύσταση νέων οργανικών θέσεων και κάλυψη αυτών με έκτακτες μεταθέσεις.

Από τη μεριά του ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη γνώση των γενικότερων και ειδικότερων ζητημάτων της περιφέρειάς του, εξέφρασε την επιθυμία για αμοιβαία συνεργασία, αμφίδρομη επικοινωνία προς επίλυση των ζητημάτων των Αξιωματικών - στελεχών και τη βελτίωση των υπηρεσιακών - εργασιακών συνθηκών αυτών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Από τη μεριά μας δηλώθηκε εκ νέου η προθυμία μας για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας εκ της θεσμικής μας θέσεως, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αστυνομικών προβλημάτων της περιοχής, πάντοτε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους, ως αρωγοί στις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών αστυνόμευσης στους πολίτες.

Στο τέλος της συνάντησης επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα διεκδικήσεων, αιτημάτων και ειδικότερων θεμάτων της Περιφέρειάς μας τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά