Τα Όνειρα της προσφυγιάς’, το τραγούδι του καταξιωμένου Θρακιώτη συνθέτη Ευριπίδη Νικολίδη για τον ξεριζωμό της Θράκης θα ερμηνεύσει ο Σταμάτης Γονίδης

Ο καταξιωμένος Εβρίτης συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού , Ευριπίδης Νικολίδης έχει γράψει ένα τραγούδι για τον ξεριζωμό της Θράκης, τα ‘όνειρα της προσφυγιάς ‘ σε στίχους του Κωνσταντίνου Ασμανίδη, το οποίο θα ερμηνεύσει ο Σταμάτης Γονίδης.
 
Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει τον Ιούλιο, στο αφιέρωμα πού ετοιμάζει ο μορφωτικός-Εκπολιτιστικός σύλλογος Καβύλης «Άγιος Δημήτριος», στον τόπο όπου μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια. 
 
Ο Θρακιώτης δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, έχει συνεργασθεί ως σολίστ του μπουζουκιού με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Καίτη Γαρμπή, Νατάσσα Θεωρίδου , Χρήστος Δάντης, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαριώ, Σταύρος Φωτιάδης, Σταμάτης Γονίδης κ.α
 
Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και έχει στο ενεργητικό του πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Πασχάλης Τερζής, Σταμάτης Γονίδης, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Χατζής, Πέτρος Γαϊτάνος, Αντύπας, Γιώργος Σαρρής, Λιζέτα Νικολάου, Νίκος Μακρόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, Σταύρος Φωτιάδης κ.α.
 
Το πρόσφατο τραγούδι του με τίτλο «Μήνυμα», το οποίο αναφέρεται στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, σε στίχους του Κωνσταντίνου Ασμανίδη, το οποίο ερμηνεύει συγκλονιστικά η παιδική χορωδία Τυπάλδου, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.
 
Ο Ευριπίδης Νικολίδης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου όπου και μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στο μουσικό στερέωμα της χώρας, τις συνεργασίες του με το σύνολο σχεδόν των καταξιωμένων ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής σκηνής και παρουσίασε το τραγούδι τα ‘όνειρα της προσφυγιάς’, το οποίο σύντομα θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό με τη φωνή του Σταμάτη Γονίδη.
 
Ευριπίδης Νικολίδης
 
O Ευριπίδης Νικολίδης θεωρείται ένας εκ τον πλέον καταξιωμένων μουσικών της χώρας μας, κι ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού.
 
Έχει συνεργασθεί ως σολίστ του μπουζουκιού με τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ,Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Καίτη Γαρμπή, Νατάσσα Θεοδωρίδου , Χρήστος Δάντης, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαριώ, Σταύρος Φωτιάδης κ.α. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και έχει στο ενεργητικό του πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
 
Πολλά από τα τραγούδια του όπως (Θα το σβήσω το φεγγάρι, Τι σου φταίει, Θα το σκεφτώ, Κοίτα τα μάτια μου), έχουν γίνει επιτυχίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
 
Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Πασχάλης Τερζής, Σταμάτης Γονίδης, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Χατζής, Πέτρος Γαϊτάνος, Αντύπας, Γιώργος Σαρρής, Λιζέτα Νικολάου, Νίκος Μακρόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, Σταύρος Φωτιάδης, κ.α.
 
Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο του ορχηστρικό δίσκο με τίτλο "Τα Παραμύθια του Μπουζουκιού" από την Μίνος ΕΜΙ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε παγκόσμια πρώτη από την μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως την UNIVERSAL MUSIC σε 60 χώρες.
Το 2016 κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, Τις "Απαιτήσεις" ένα κοινωνικό τραγούδι, και τον "Πολυχρόνη" με τον αείμνηστο Γιώργο Σαρρή και την Λιζέτα Νικόλαου, σε στίχους του ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΤ Γιάννη Τζουανόπουλου.
 
Στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησε σε μουσική δική του, ένα ιστορικό τραγούδι που αναφέρεται στην καταστροφή της Σμύρνης με ερμηνευτή αύτη τη φορά τον μεγάλο Σταμάτη Γονίδη και την Παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Τον Δεκέμβριο του 2017 έγραψε το ιστορικό τραγούδι (Στου Αιγαίου το μπλε το βαθύ, που αναφέρεται στην προσφυγιά) και συνεργάστηκε με τον σπουδαίο Κώστα Χατζή και την κόρη του Δανιελα Χατζή που έκανε την πρώτη της εμφάνιση δισκογραφικά. 
 
Το 2018 κυκλοφόρησε σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου το τραγούδι (Για τόσο λίγο) και συνεργάστηκε με την κορυφαία λαϊκή φωνή της χώρας μας την Πίτσα Παπαδοπούλου. Το 2020 κυκλοφόρησε 2 νέα ορχηστρικά σόλο μπουζούκι το ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ σε μουσική δική του και το ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ σε μουσική Σταμάτη Γονίδη.
 
Ο Ευριπίδης Νικολίδης αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο ολοκληρώνοντας την καινούργια του δισκογραφική συλλεκτική δουλειά, με την συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών της χώρας μας, σε μουσική δική του και στίχους Γιάννη Τζουανόπουλου!
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά