Γ.Χατζηθεοδώρου: ‘’Ξεκινά ο αγώνας ώστε υπεύθυνα και συλλογικά να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας χωρίς παλινωδίες και λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας’’

Άμεση στροφή προς την υπευθυνότητα, τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα και στόχο να ξανακερδίσει το κόμμα την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι το μήνυμα που εστάλη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξη Τσίπρα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος , στο οποίο συστοιχίζονται όλα τα στελέχη για να δώσουν τη νέα εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου, επισήμανε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Συντονιστής της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Υπογράμμισε ότι έγινε αυτοκριτική από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα όπως και μια πρώτη αξιολόγηση των αιτιών.

Όπως τόνισε υπήρχε η αίσθηση ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ουδείς όμως μπορούσε να εκτιμήσει το μέγεθος της διαφοράς από τη ΝΔ ούτε φυσικά να προβλέψει τη διαφορά που έδωσε η κάλπη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το μήνυμα το έλαβε το κόμμα.

Ίσως δεν αντιληφθήκαμε το ένστικτο των πολιτών, αλλά και τη στρατηγική της απλής αναλογικής, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ κατόρθωσε να επιβάλλει την ατζέντα της, την ατζέντα του φόβου είπε χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε την πολιτική συζήτηση στο 2015, μια διακυβέρνηση για την οποία είπε, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της εποχής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή, δεν κατάφερε να αναδείξει τα λάθη της τετραετίας Μητσοτάκη, να γυρίσει τη συζήτηση στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Από την άλλη, πρόσθεσε, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο έκαναν αντιπολίτευση όχι στην κυβέρνηση αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση, αρνούμενοι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στο πλαίσιο της απλής αναλογικής.

Αναφερόμενος στο ίδιο το κόμμα ο κ. Χατζηθεοδώρου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν παλινωδίες, άστοχες τοποθετήσεις στελεχών , τοποθετήσεις που χαρακτηρίζονταν από έλλειμα υπευθυνότητας , οι οποίες δημιούργησαν στην κοινωνία μια αίσθηση καχυποψίας. Αυτό , είπε, πρέπει και θα το αλλάξουμε άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν είναι κόμμα ‘συμπλήρωμα’ κανενός, δεν είναι κόμμα του 3% αλλά κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα που ήταν και παραμένει σθεναρά απέναντι από την ελίτ και τα μεγάλα συμφέροντα και που πολεμήθηκε όσο κανένα άλλο κόμμα από αυτά τα συμφέροντα. Η νεκρανάσταση του δικομματισμού δεν θα περάσει αυτή τη φορά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα τοπικά αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου ο κ. Χατζηθεοδώρου εκτίμησε ότι η ΝΔ συγκράτησε τα ποσοστά της στο νομό και μάλιστα με λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και αν σήμερα πανηγυρίζει για την πρωτιά στο νομό οφείλεται στο ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε από την αρχή τον αγώνα για να τους πείσουμε, ανέφερε,  ότι είμαστε δυνατοί και μπορούμε και αυτοδύναμοι να κυβερνήσουμε αυτόν τον τόπο διασφαλίζοντας τη δικαιοσύνη παντού και κατέληξε ότι οι κάλπες είναι άδειες και ο ένας μήνας που οδηγεί στη νέα αναμέτρηση είναι αρκετός για να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία ότι με σιγουριά, υπευθυνότητα και σταθερές καθαρές θέσεις, μαζί με την κοινωνία δεν θα επιτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ να περάσει γιατί θα είναι τεράστιος ο αρνητικός αντίκτυπος για την ίδια την κοινωνία.

Όπως είπε από τη Δευτέρα ξεκινά η μάχη ώστε να αναδειχθούν τα τραγικά κυβερνητικά πεπραγμένα της τετραετίας Μητσοτάκη και να αποκαλυφθούν τα σχέδια του για την επόμενη. Ταυτόχρονα με καθαρό λόγο όλα τα στελέχη ενωμένα θα επικοινωνήσουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Εκτίμησε ότι είναι εφικτό ν’ αντιστραφεί το δύσκολο κλίμα που ομολογουμένως έχει δημιουργηθεί και επαναδιατύπωσε τη φράση, που είχε αναρτήσει πριν τις εκλογές τις 21ης Μαΐου, ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια έκπληξη για όλους εκείνους που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα.

Τέλος γνωστοποίησε ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός ξεκινά άμεσα να οργανώνεται και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα συγκαλούνται όλες οι Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος και εκλέγονται οι εκλογικές επιτροπές.

Ακούστε τον κ. Γ. Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Εκλογές 2012
Πολιτικά
Τοπικά