Χ. Διαφωνίδης: Στις 09:00 το πρωί ακούμε τους ΜΥΘΟΥΣ του ΑΙΣΩΠΟΥ από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης//Μία ακόμη σύμπραξη της Πρωτοβάθμιας και του Δήμου Ξάνθης.

Ξεκίνησαν να μεταδίδονται οι ΜΥΘΟΙ του ΑΙΣΩΠΟΥ  που ηχογράφησαν τα τμήματα της Δ΄ Τάξης του  14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στα πλαίσια της ενθάρρυνσης των μαθητών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ωρίμανσης των δράσεων που εξελίσσονται και στοχεύουν στη συμμετοχή την επόμενη σχολική χρονιά στον διαγωνισμό με τα μαθητικά ραδιόφωνα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα δύο τμήματα της Τετάρτης Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, επισκέφθηκαν τους ραδιοθαλάμους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και από  τη «γνωριμία» αυτή, γεννήθηκε η ιδέα που υποστηρίχθηκε θερμά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Χαράλαμπο Διαφωνίδη, λύνοντας και τα ζητήματα του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταδόσεις.

Από σήμερα λοιπόν, στις 09:00 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα ακούμε  και έναν Μύθο του Αισώπου, από τους μαθητές της Δ΄ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και θα απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, τον τρόπο προσέγγισης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που γίνεται με μια εκπαιδευτική διαδικασία  ερεθισμάτων  και εμπειριών προς  τους μαθητές μας.

Ο Χάρης Διαφωνίδης υλοποίησε άμεσα την υπόσχεση προς τους μαθητές για τη μετάδοση των ηχογραφήσεων, σημειώνοντας:

«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την τοπική κοινωνία.

Η δουλειά που πραγματοποιείται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ξεχωρίζει για την καινοτομία, την ποιότητα, την ουσιαστική δημιουργία.

Είναι αυτονόητο ότι θα εξαντλούμε κάθε φορά, όλες τις δυνατότητες για την επικοινωνία της δουλειάς και την ενθάρρυνση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμπαρασύρει στα μονοπάτια της εξωστρέφειας, τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,  του Νομού Ξάνθης.

Συγχαρητήρια στην κα. Εύη Στυλιανίδου της Διεύθυνσης, στην κα. Άση Ντουνάκη και στον κο. Στάθη Παπαδόπουλο του 14ου  και βέβαια στα υπέροχα παιδιά της τέταρτης τάξης του σχολείου και στους γονείς τους, που τόσο πολύ τους κάνουν περήφανους»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά