Ραδιομαραθώνιος- Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ‘Η ΑΓΑΠΗ’- Βράβευσε 138 εθελοντές, ετοιμάζει μαραθώνια αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αδιάλειπτη η προσφορά του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’, ο οποίος αφού βράβευσε 138 εθελοντές αιμοδότες στη Γιορτή Εθελοντή Αιμοδότη την περασμένη Παρασκευή, ‘σφράγισε’ τη Γιορτή με εθελοντική αιμοδοσία την επόμενη ημέρα στην οποία συμμετείχαν με ζωγραφιές τους μαθητές/τριες των 3ου, 10ου δημοτικών σχολείων και οι αθλητές του κολυμβητικού συλλόγου ‘Ποσειδώνας’, προκειμένου να εξοικειωθούν και να μυηθούν στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, και ολοκλήρωσε την Κυριακή το τριήμερο με αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του και με μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όσων έφυγαν από τη ζωή μη λησμονώντας την προσφορά τους, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη αιμοδοσία ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων και του ‘Ποσειδώνα’.
 
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Παπαχρόνης , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η Γιορτή Εθελοντή Αιμοδότη, που ξεκίνησε το 2004, πραγματοποιήθηκε μετά από  4 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας :’ αποφασίσαμε, αν και είχαν αρθεί οι απαγορεύσεις πέρυσι, να μην γίνει η εκδήλωση ώστε να προστατεύσουμε τους εθελοντές. Φέτος επιβραβεύσαμε , για αυτό και ήταν μεγάλος ο αριθμός των βραβευθέντων, να τιμήσουμε όλους και όλες που στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας κράτησαν ζωντανή με την προσφορά τους την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας’, επεσήμανε.
 
Εστίασε στη συμμετοχή των παιδιών της Ξάνθης κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία αυτή η μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια του συλλόγου να έχει συνεχιστές:’ Εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε με τα Λύκεια της Ξάνθης και η ανταπόκριση των παιδιών είναι συγκινητική και ενθαρρυντική. Στα 23 χρόνια που είμαι στο σύλλογο είδα παιδάκια να έρχονται στις αιμοδοσίες μαζί με τους γονείς τους που ήταν αιμοδότες και σήμερα αυτά τα παιδιά να κάθονται στην καρέκλα της αιμοδοσίας. Είναι ελπιδοφόρο το μέλλον…’ τόνισε για να προσθέσει:’ με ενημέρωσαν ότι μια από τις ζωγραφιές των παιδιών στην αιμοδοσία του Σαββάτου στα γραφεία του ΧΟΞ παρουσιάζει τον Καραγκιόζη να αιμοδοτεί! Σκέπτομαι να την εντάξουμε στην καμπάνια ενημέρωσης μας…’
 
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
 
Ο σύλλογος της ‘Αγάπης’ έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη να τη γιορτάζει με μια μαραθώνια εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι και φέτος ετοιμάζεται στις 14 Ιουνίου να στείλει το μήνυμα με την αιμοδοσία που θα γίνει στο φουαγέ του δημοτικού αμφιθεάτρου , στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και φέτος και του συλλόγου ‘Ποσειδώνας’. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρόνης θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 16:00 το απόγευμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους δημοσίους και τραπεζικούς υπαλλήλους που  εργάζονται να προσέλθουν. Φυσικά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες από πλευράς του συλλόγου.
 
Ο κ. Παπαχρόνης υπογράμμισε ακόμη ότι ο σύλλογος είναι στη διάθεση όσων φορέων ή επιχειρήσεων επιθυμούν να ενημερώσουν τα στελέχη τους για την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και οργάνων ή ακόμη και να οργανώσουν στο χώρο τους εθελοντικές αιμοδοσίες.
 
Ο Ραδιομαραθώνιος  για την ενίσχυση του Γηροκομείου ‘Ο Μέγας Βασίλειος’
 
Στο περιθώριο της ενημέρωσης για τη δράση του συλλόγου της ‘Αγάπης’ ο κ. Παπαχρόνης ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος ραδιομαραθώνιος για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης ‘Ο Μέγας Βασίλειος’. Φέτος επιλέχθηκε ως ημέρα η Πέμπτη καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και το απόγευμα και μια διευρυμένη διάρκεια, από τις 9:00 το πρωί ως τις 20:00 το βράδυ  καθώς και δυο συναυλίες, με τους Underhill West και την Έλσα Καρυώτη.
 
Ακούστε τον κ. Γ. Παπαχρόνη.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου 
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά