Ιπποκράτης Καμαρίδης: Η ΔΕΥΑΞ πρωταγωνίστρια στο Συνέδριο Γ.Γ. στο Π. Φάληρο // Η διεκδικήσεις του Μ. Τσέπελη // Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο έργο του Παραδείσου

- Μας κάλεσαν στο συνέδριο για να μιλήσουμε για την ταχεία εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων
 
- Ο Τσέπελης έχει ιδιαίτερο και αποτελεσματικό τρόπο να διεκδικεί και να φέρνει χρήματα για έργα στον Δήμο Ξάνθης 
 
- Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική του ομιλία στην Ξάνθη  για το μεγάλο έργο της μεταφοράς νερού από τον Παράδεισο και η δέσμευσή του για την υποστήριξη του έργου, καθόλου τυχαία δεν ήταν.
 
 
Οι εξαιρετικές επιδόσεις της ΔΕΥΑΞ στην εξέλιξη των προγραμματισμένων έργων της, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 26 εκ. ευρώ,  ήταν ο λόγος που κλήθηκε, και συμμετείχε ως εισηγητής, στο συνέδριο των Γενικών Γραμματέων των ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο.
 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης δήλωσε ικανοποιημένος αλλά και περήφανος για την αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε και ολοκληρώνεται μέσα σε μια μόλις θητεία: "όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά και πολιτική βούληση όλα μπορούν να γίνουν", σημείωσε.
 
Ακούστε τον κ. Ιπ.Καμαρίδη.
 
Η ΔΕΥΑΞ τα κατάφερε, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μπορεί το έργο της επιχείρησης να μην είναι ορατό στους πολίτες, ακριβώς επειδή πρόκειται για έργο υποδομής, είναι όμως σημαντικό:
 
"Αλλάξαμε 27χλμ αμιαντοσωλήνων του δικτύου με νέους σύγχρονων υλικών, αντικαταστήσαμε όλα τα αντλητικά σύστημα ύδρευσης –αποχέτευσης και το πλέον σημαντικό, που είναι ορατό, ολοκληρώσαμε το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές της Καλλιθέας μέχρι το Πίλημα στη Δ.Ε Σταυρούπολης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα παρέμβασης της Πυροσβεστικής, σε περίπτωση που χρειαστεί, τοποθετώντας κρουνούς ανά 500 μέτρα.  Ένα έργο πνοής στην ορεινή μας περιοχή".
 
Ο κ Καμαρίδης γνωστοποίησε ότι και το έργο της επεξεργασίας λυματολάσπης βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει εντός του Ιουνίου, ενώ το κοινό σύστημα διαχείρισης υδάτινων πόρων ξεκίνησε να λειτουργεί. Παράλληλα ενημέρωσε για την πορεία του συνόλου των έργων που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΞ , κατανεμημένων ανά ενότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είτε έχει ολοκληρωθεί είτε ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.
 
Εκείνο το οποίο αποτελεί βραχνά –και αναδείχθηκε στο συνέδριο των Γ.Γ. των ΟΤΑ-  για το σύνολο των ΔΕΥΑ όπως και των Δήμων είναι, τόνισε, ο χρόνος.
Η ΔΕΥΑΞ όμως αξιοποιώντας τις κατάλληλες πληροφορίες και έχοντας συμμάχους εξαίρετους τεχνοκράτες , όπως τον Μιχάλη Χρηστάκη, στον οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καμαρίδης, κατάφερε να τον κερδίσει :
"έτοιμες μελέτες πριν βγουν τα προγράμματα, έγκαιρη και άρτια κατάθεση ώστε να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και στη συνέχεια…τρέξιμο για να βγουν σε δημοπρασίες και διεθνείς διαγωνισμούς, με διαδικασίες δηλαδή απόλυτης διαφάνειας",  υπογράμμισε.
 
Όμως , επεσήμανε, εκτός από την πολύτιμη πληροφορία και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της, στηρίχθηκε στην πίστη του και σε ένα ακόμη καταλυτικό παράγοντα που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση  που δεν είναι άλλος από το Δημάρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος μετέφερε στο νυν πρόεδρο την εμπειρία του από τη δική του θητεία στο τιμόνι της ΔΕΥΑΞ . Μάλιστα ο κ. Καμαρίδης εκθείασε τον "ιδιαίτερο και αποτελεσματικό τρόπο" με τον οποίο διεκδικεί για το Δήμο από την κεντρική διοίκηση ο Δήμαρχος Ξάνθης.
 
Πρόσθεσε ακόμη το σημαντικό ρόλο που σε όλη αυτή τη διαδικασία διαδραματίζει ο τεχνικός τομέας της ΔΕΥΑΞ , με αναφορά στον Απόστολο Μπατζάκη, που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα θέματα της καθημερινότητας, επιτρέποντας στη διοίκηση να εστιάσει στον προγραμματισμό.
 
 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ αναφέρθηκε και στο όραμα του για την επόμενη θητεία - εφόσον όπως είπε οι δημότες αναγνωρίσουν την προσφορά του και το έργο που έχει επιτελέσει καθώς στις επικείμενες εκλογές με το έργο του κι όχι με επικοινωνιακούς τρόπους θα επαναδιεκδικήσει τη ψήφο τους- όραμα που όπως είπε ήδη έχει τεθεί σε γερές βάσεις και δεν είναι άλλο από το μεγάλο έργο κάλυψης των αναγκών νερού για την Ξάνθη κατά 85% από τις πηγές του Παραδείσου.

 
Τόνισε ότι, δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά και δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στην Ξάνθη στην προεκλογική περίοδο των εκλογών της 21ης Μαΐου, για το συγκεκριμένο έργο:
 
"αν οι συνδημότες μου με στηρίξουν και επαναλαμβάνω θα ζητήσω εκ νέου τη στήριξη τους παρουσιάζοντας το έργο μου, αυτό το έργο θα είναι το κυρίαρχο. Αν όχι ας με στείλουν σπίτι μου. Και εκεί καλά είμαι. Έχω τη δουλειά μου, έχω και το σπίτι μου…"
 
Ο κ. Καμαρίδης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις ανώνυμες καταγγελίες που ταλαιπωρούν την επιχείρηση χωρίς λόγο καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, παρά τις λανθασμένες εντυπώσεις που όπως είπε δημιουργήθηκαν με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, αφού τέτοιες προθέσεις δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση και διαπιστώνεται και από το έγγραφο που απέστειλε στις ΔΕΥΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ότι στόχος είναι το νοικοκύρεμα και όχι η ιδιωτικοποίηση.
Με έμφαση, υπογράμμισε ότι σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού που είναι δημόσιο αγαθό, ο ίδιος θα είναι απέναντι σε όποιον το επιχειρήσει και μπροστά στον αγώνα για να αποτραπεί.
 
 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά