Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σημειώνει:

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια υπόμνηση για τη συνεχή και συστηματική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση για την προστασία, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας.

 

Με τη φετινή Ημέρα, αφιερωμένη στη μάχη για τη Μείωση της Μόλυνσης από το Πλαστικό, προσδίδεται μια ουσιαστική σημασία στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να νικήσουμε τη ρύπανση η οποία προκαλείται από το υλικό, που είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μας.

 

Η διοίκηση του Δήμου Ξάνθης εντείνει τις δράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης, με έμφαση στην εκπαίδευση ιδίως των νέων, υλοποιώντας προγράμματα στα σχολεία, για την αξία της Ανακύκλωσης, ώστε να γίνει τρόπος ζωής των μελλοντικών ευαισθητοποιημένων πολιτών.

 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, με την ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης με «έξυπνα» φωτιστικά σε όλον τον Δήμο, τα νέα οχήματα και μηχανήματα έργου που υποστηρίζουν το έργο της Καθαριότητας και Καθημερινότητας, αλλά και τις στοχευμένες πολιτικές για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του Δήμου, με στόχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

 

Προχωρούμε με σχεδιασμό και επιμονή, με συμμέτοχους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι, δραστηριοποιούνται μεμονωμένα ή συλλογικά, για την ενίσχυση και εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Για το μέλλον όλων μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά