1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη/Από την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη αποτελείται από ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο 5, 6 και 7 Ιουλίου  που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη φιλοδοξώντας να καταστεί θεσμός που θα προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο στην ακριτική μας Θράκη.

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις δεκάδων χορευτικών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και την ομογένεια, πληθωρικό πρόγραμμα παράλληλων δράσεων που εμπλουτίζεται συνεχώς, δυνατότητα γνωριμίας με τον πολύτιμο φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό που κρύβει η Θράκη όπως τα δεκάδες Μουσεία με το ανεκτίμητο περιεχόμενο, οι εξαιρετικές εκθέσεις φωτογραφίας («Σεργιάνι στις Μνήμες της Ξάνθης», «Σπίτι Πολιτισμού», «Μνήμες Αβδηριτών», «Τα Άβδηρα και οι γύρω οικισμοί», «Between the line», «Ο Καραγκιόζης της Σκιάς και του περιθωρίου»), τα προγράμματα επισκέψεων στις μαγευτικές οροσειρές της Ροδόπης, στα Θρακικά Τέμπη που αποτελούν τόπο ονειρεμένο, στους γραφικούς οικισμούς δίπλα στον ποταμό Νέστο κ.π.α. – όλα αυτά και πολλά άλλα, αποτελούν ακαταμάχητο «μαγνήτη» για μια επίσκεψη στην Θράκη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου με οργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, όπως και την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και έχει σκοπό  την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και το αντάμωμα της Ελληνικής Νεολαίας.

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 20:00 το βράδυ ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο διευθυντής της ΦΕΞ , Πασχάλης Ξανθόπουλος.

Ακούστε τη συνέντευξη. (mp3   28,3 Mb)

Πολιτιστικά
Τοπικά