Η παρουσίαση στο Μουσείο της Ακρόπολης, για την κυκλοφορία του Ploom, του εξελιγμένου προϊόντος τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού της JTI.

Τη νέα της επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε η JTI στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία πολιτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων. Η νέα επενδυτική κίνηση της εταιρείας σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της JTI Hellas, με την κυκλοφορία του Ploom, του εξελιγμένου προϊόντος τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού της JTI. 
Ισχυρή φιλοδοξία της JTI είναι να καταστεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού στην ελληνική αγορά, η επένδυση στην οποία αποτελεί μέρος της μεγάλης παγκόσμιας επένδυσης της JTI ύψους 3 δις δολαρίων την επόμενη τριετία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς εγκαινιάζεται ένα νέο κεφάλαιο στην επένδυση της JTI, αποδεικνύοντας ότι στη χώρα μας έχουμε τη δύναμη να σχεδιάζουμε το μέλλον με όρους βιωσιμότητας.»  Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να παραμένει πάντα υποστηρικτής των άμεσων ξένων επενδύσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα.»
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα επένδυση της JTI, αλλά και την πεποίθησή του ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει τόσο στην ανάπτυξη του εργοστασίου της Ξάνθης όσο και στην αύξηση των ποιοτικών θέσεων εργασίας.  
Με τη σειρά του ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε «υπόδειγμα επένδυσης» την παρουσία της JTI στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η επενδυτική συνέχεια της εταιρείας με την είσοδό της στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλο-επενδυτική στάση και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Nakayama Yasunori σημείωσε ότι «η νέα αυτή επένδυση της JTI αποτελεί μια σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης που η Ιαπωνία συνεχίζει να επιδεικνύει στην ελληνική Οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα «η επένδυση αυτή να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας παράλληλα τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος-ΣΕΚΕ, κ. Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των  εμπορικών σημάτων της JTI την οποία και συνεχάρη για τη συνεχή αύξηση της επενδυτικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα. 
Τη σημασία της συνεχιζόμενης και διαρκώς αυξανόμενης επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα, με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τον όμιλο JT το 2018 και πλέον και με την κυκλοφορία του Ploom, υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή το νέο επενδυτικό άλμα της εταιρείας στην ελληνική αγορά.
Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Βωβός δήλωσε: «Σήμερα, η Παράδοση συναντά την Καινοτομία. Η μακρά και εδραιωμένη παράδοση της βιομηχανίας καπνού στην Ελλάδα αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου. Σήμερα, δημιουργούμε ένα σημαντικό ‘ορόσημο’ της επενδυτικής και επιχειρηματικής μας παρουσίας στην Ελλάδα, εισερχόμενοι δυναμικά στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με την κυκλοφορία του Ploom. Μια πρόταση που συνδυάζει την πλούσια κληρονομιά μας με την πρόοδο της Τεχνολογίας, πραγματοποιώντας ένα ακόμη ουσιώδες βήμα στη συνεχή μας ανάπτυξη. Με την ίδια προσήλωση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να επενδύουμε στα εργαλεία και τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή εποχή που αναδύεται».
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κ. Ράνια Τζίμα.
 
Σχετικά με το Ploom   
Το Ploom είναι το προϊόν θερμαινόμενου καπνού της JTI, το οποίο ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τον τρόπο ζωής και τις επιλογές των σημερινών ενήλικων καταναλωτών.  Ο συνδυασμός της τελευταίας τεχνολογίας και ενός σχεδιασμού υψηλής αισθητικής προσφέρει μια μοναδική, κομψή και αναβαθμισμένη εμπειρία καπνού.
 

Φωτογραφίες:

 1. Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ανάπτυξης (από αριστερά)
  Βασίλης Βωβός Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως
  Lili Zigoslu Γενική Διευθύντρια JTI Ελλάδος
  Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας
 2. Κώστας Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ
  Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της  εκδήλωσης
 3. Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ανάπτυξης
 4. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
 5. Χάρης Θεοχάρης Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
 6. Nakayama Yasunori, πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα
 7. Βασίλης Βωβός Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως

 

 

 

 

Οικονομικά
Τεχνολογία
Τοπικά