Πετροχώρι Ξάνθης: Το συγκριτικό πλεονέκτημα του στρατοπέδου, σε διαγωνισμούς και ασκήσεις, υψηλών απαιτήσεων.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και τη συμμετοχή ουλαμού αρμάτων του 1-6 Infantry Regiment, της διοίκησης αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR – AF), με άρματα Μ1Α2 ABRAMS, στο πεδίο Βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης

Όλες οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια και ήταν ολοφάνερο το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πετροχωρίου, καθώς η μεγάλη εμπειρία που έχει αποκομισθεί από διοργανώσεις διαγωνισμών και ασκήσεων, με μεγάλες απαιτήσεις, έχουν εμπεδώσει πρωτόκολλα ενεργειών επί του πεδίου.

Οι ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

 Η τελική κατάταξη προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάσθηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

Υποδειγματικό το Πετροχώρι, στην διενέργεια της άσκησης

Την τελική φάση του διαγωνισμού παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου ‘Αγγελου Χουδελούδη.

Αμερικανικές και Γαλλικές δυνάμεις

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν  οι συνταγματάρχες ( COL) Michael T. Tobias και Dwight D. Domengeaux των αμερικανικών Δυνάμεων και Phelipe Le Duc των γαλλικών Δυνάμεων, 19 παρατηρητές από την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά