Γιορτές Κόσυνθου 2013 – Γιορτές Δημιουργίας

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού και προβληματισμού διοργανώνει και φέτος στο πλαίσιο των Γιορτών Κόσυνθου το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.

Στο θεατράκι του Μονοπατιού της Ζωής  θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή, στις 20:00, με ένα αφιέρωμα στο πλούσιο ιστοριοδιφικό έργο του συμπολίτη Θωμά Εξάρχου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίων του συγγραφέα και για το έργο του θα μιλήσουν οι : Μιχάλης Σπανίδης , Δημήτρης Κασαπίδης και ο ίδιος ο Θωμάς Εξάρχου.

Το Σάββατο στις 20:00 , το Δίκτυο καλεί δημοσιογράφους και ανθρώπους του τύπου και του πολιτισμού να συζητήσουν με τους συμπολίτες για «Δημοκρατία και Ενημέρωση» ενώ το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με ένα αφιέρωμα στο μάνο Χατζιδάκι από το Βασίλη Μπουζούρη.

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στο Μονοπάτι της Ζωής θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας του Αντρέι Μιτούκα, ενός Ρουμάνου πολιτικού μηχανικού και γραφίστα , ο οποίος ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη γιατί αγάπησε την πόλη, τους ανθρώπους της και τις εικόνες της.

Η σειρά φωτογραφιών που θα παρουσιαστεί στις Γιορτές του Κόσυνθου φέρει τον τίτλο ‘Xanthi is my home’και δημιουργήθηκε από τον θησαυρό εκατοντάδων φωτογραφιών με τις οποίες ο Αντρέι αποθανατίζει συνεχώς τη ζωή σε αυτόν το τόπο που αγάπησε και επέλεξε.

Ο συντονιστής του Δικτύου κ. Θανάσης Μουσόπουλος μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναφέρθηκε στο φετινό πρόγραμμα αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία του Δικτύου καθησυχάζοντας όσους …ανησυχούν για τη δράση του Δικτύου ότι δεν συστάθηκε για να μετεξελιχθεί σε κόμμα παρά μόνο για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας.

Ακούστε τη συνέντευξη με το Θ.Μουσόπουλο.

Mousopoulos 18 07 2013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά