Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. ΥΦΕΘΑ: Όχι μόνο δεν αναβαθμίζονται τα πτυχία αποφοίτων ΑΣΣΥ, αλλά εξαιρούνται από τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση!

Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι.

Σε πρόσφατο άρθρο του, στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. ΥΦΕΘΑ εξήγγειλε αλλαγές στην στρατιωτική εκπαίδευση, μέχρι του σημείου οι απόφοιτοι των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) να αποκτούν και διδακτορικό.

Από τις εν λόγω εξαγγελίες εξαιρέθηκαν οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), το πάγιο και διαχρονικό αίτημα των οποίων είναι η αναγνώριση του πτυχίου τους ισότιμα με των υπολοίπων Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στο πλαίσιο της συνεχόμενης πίεσης προς το Υπουργείο, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των αποφοίτων εξ ΑΣΣΥ αποστέλλει έγγραφο στον κ. ΥΦΕΘΑ.

 

Το Έγγραφο: 

 

Κύριε Υπουργέ.

Με έγγραφό της, η Ένωσή μας, για πολλοστή φορά επανάφερε ένα διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με παράλληλη απονομή στις/στους αποφοίτους τους του βαθμού του Επιλοχία (και αντιστοίχων).

Λίγες μέρες αργότερα, με άρθρο σας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανακοινώσατε αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση, οι οποίες όμως και όπως αυτές εξειδικεύτηκαν, δεν περιλαμβάνουν σε κανένα σημείο τους τούς αποφοίτους των ΑΣΣΥ, παρά μόνο τους αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Κατά συνέπεια, η ορολογία που χρησιμοποιήσατε στο άρθρο σας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), «οι επαγγελματικές προδιαγραφές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επανασχεδιάζονται διαρκώς» αφήνει να εννοηθεί ότι ως στελέχη των ΕΔ αναγνωρίζετε μόνο τα εξ ΑΣΕΙ στελέχη τους, αφού αναφέρεστε μόνο σε αυτά και όχι στα εξ ΑΣΣΥ. Γιατί άραγε;

Σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω εξαγγελία σας, η οποία αποτελεί θετική εξέλιξη για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ, αποτέλεσε για άλλη μία φορά την αντίδραση των αποφοίτων ΑΣΣΥ, καθώς προκύπτει ότι ουδεμία πρόθεση αναγνώρισης των πτυχίων τους διαφαίνεται από πλευράς ΥΠΕΘΑ κατ΄ ελάχιστο, για να μην αναφερθούμε σε πλήθος άλλων πτυχών αναβάθμισης των ΑΣΣΥ.

Κατόπιν των παραπάνω, διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καλώντας σας να επανεξετάσετε τις εξαγγελθείσες αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών, αποκαθιστώντας την αδικία και ανισότητα που υφίστανται οι απόφοιτοι εκ των ΑΣΣΥ.

Βρισκόμενοι στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας, παρακαλούμε για μια άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ μας μαζί σας, προκειμένου δια ζώσης, μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, η Υπηρεσία να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα και να οδηγηθεί σε αποφάσεις επ΄ ωφελεία της αλλά και επ΄ ωφελεία των στελεχών εξ ΑΣΣΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά