Γιορτινό μπαζάρ του Αρμενικού Σταυρού Ελέους την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου- Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους εκτοπισμένους του Αρτσάχ
Υποβλήθηκε από tarnaout στις Πέμ, 30/11/2023 - 19:46.
Γιορτινό μπαζάρ, διοργανώνει ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:30 , στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της Αρμενικής Κοινότητας, στην οδό Αγίου Ελευθερίου 54, και καλεί όλες και όλους μας να το επισκεφθούμε και να απολαύσουν τον κυριακάτικο καφέ μας ή ένα ποτήρι ζεστό κρασί σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον.
Μέρος των εσόδων του μπαζάρ θα διατεθεί στο πρόγραμμα αρωγής των εκτοπισμένων Αρμενίων του Αρτσάχ.
Η ταμίας του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης κ. Αντρίκ Στεπανιάν, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, απηύθυνε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορταστική αυτή εκδήλωση, η οποία-υπενθύμισε- έχει καθιερωθεί κατά την εορταστική περίοδο εδώ και χρόνια, όμως εξαιτίας της πανδημίας ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Ακούστε την κ. Αντρίκ Στεπανιάν.
Όπως σημείωσε πάντα το γιορτινό μπαζάρ είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έτσι και φέτος, με την επιστροφή του, ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους αποφάσισε μέρος των εσόδων να διατεθεί για ν’ ανακουφίσει τους εκτοπισμένους από την πατρίδα τους Αρμένιους του Αρτσάχ, μετά τη σύγχρονη τραγωδία που βίωσαν οι Αρμένιοι. Το 2020, θύμισε, στον πόλεμο των 44 ημερών της Δημοκρατίας του Αρτσάχ με το Αζερμπαϊτζάν, είχε διοργανωθεί και πάλι εκδήλωση, στην οποία η ανταπόκριση των Ξανθιωτών ήταν συγκινητική, όλα τα έσοδα της οποίας είχαν διατεθεί στους Αρμένιους που υπερασπίζονταν την πατρίδα τους.
Οι κυρίες του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης ετοίμασαν χειροποίητα παραδοσιακά αρμενικά εδέσματα, γλυκά και αλμυρά, τα οποία θα διατίθενται στους επισκέπτες για τη στήριξη του σκοπού.
Όπως σημείωσε η κ. Στεπανιάν οι γεύσεις είναι εξαιρετικά οικείες, αφού η αρμένικη κουζίνα προσομοιάζει με την μικρασιατική: μαντί, ισλί κεφτέ, λαχματζούν, αρμένικος χαλβάς , γλυκά της εορταστικής περιόδου, πιροσκί και πολλά ακόμη λαχταριστά καλούδια μας περιμένουν για να τα απολαύσουμε στο φιλόξενο πολιτιστικό κέντρο της Αρμενικής Κοινότητας, ενώ την Κυριακή θα λειτουργεί και η Αρμενική Εκκλησία , οπότε όποιος/α επιθυμεί να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία θα είναι ευπρόσδεκτος.