Σπ.Μπίκος: Ο μαραθώνιος είναι μια μικρογραφία της ζωής

Το Δημοτικό ραδιόφωνο της όμορφης πόλης μας, είχε την χαρά να φιλοξενήσει στην εκπομπή << Αθλητικός παλμός >> με τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη, τον μαραθωνοδρόμο και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Xanthi runners Σπύρο Μπίκο.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ο ίδιος μας εξήγησε τι σημασία έχει για όλους τους αθλητές που τρέχουν ο Σπύρος Λούης με την επιτυχία του στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896 στην Αθήνα και μέχρι σήμερα να βρίσκεται στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού.

Ο κ.Μπίκος συνέχισε μιλώντας για την δεύτερη παρουσία του στο μαραθώνιο στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι οι αριθμοί των δρομέων έχουν πάει σε άλλο επίπεδο με τον φετινό αριθμό να ξεπερνάει τους 21.000 συμμετέχοντες.

Στο Καλλιμάρμαρο σε διακατέχει το ρίγος και η συγκίνηση διότι η ιστορία αυτού του αθλήματος ξεκίνησε και μετά από αιώνες συνεχίζεται να βρίσκεται εκεί.

Στην συνέχεια μας ανέφερε την εμπειρία του από τον αγώνα της Βοστόνης ο οποίος μετά τον αυθεντικό είναι ο πιο ξακουστός αγώνας.

Ο Σπυρίδων Μπίκος αποτελεί παράδειγμα για το δρομικό κίνημα της πόλης μας Ξάνθης και όχι μόνο, για αυτό θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και να του ευχηθούμε τα καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Γιάννη Γκαϊτατζής

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά