Στη Μπολόνια της Ιταλίας εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge,  skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) των εκπαιδευτικών  Δημητρούλα Μακρή και Μαρία Τζώτζου του 3ουΓΕΛ Ξάνθης, στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση (training course) με θέμα “Soft skills and emotional intelligence for teachers and education staff” από 3 Δεκεμβρίου 2023 έως και 9 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και βασικών ικανοτήτων του 21ου αιώνα όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση, η διαχείριση της τάξης και των συγκρούσεων, η ομαδική εργασία, τα είδη επικοινωνίας και ο δημόσιος λόγος καθώς και τα είδη ηγεσίας προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποκτηθείσες γνώσεις στην καθημερινή διδασκαλία και να την εμπλουτίσουν και την  ενδυναμώσουν. 

Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (NationalAgencyErasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, στην διευθύντρια κα. Γλυκερία Νότα και στο σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθεια και συμπαράσταση όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς και στην κα. Χρυσή Καλπακίδου. Επίσης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη χώρα υποδοχής, στον οργανισμό υποδοχής (ELA/Erasmus learning Academy), την εκπαιδεύτρια και τους εθελοντές για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά