Τα κάλαντα των παιδιών της Ξάνθης, σε επανάληψη, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 12:00

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, μεταδώσαμε τα κάλαντα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ξάνθης και οι ευχάριστες, ανεπιτήδευτες και αυθόρμητες  φωνές των παιδιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με τις ευχές τους,  ήρθαν για να μας υπενθυμίσουν ότι τα πιο όμορφα πράγματα συνοδεύονται από απλότητα και αλήθεια.

Συγκινητικά τα μηνύματα που έρχονται με κάθε πρόσφορο μέσο,  από γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, από εκπαιδευτικούς της Ξάνθης και όλης της Ελλάδας που παρακολούθησαν κάποιες από τις στιγμές αυτής της ένωσης με τα παιδιά, με το μέλλον.

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, θα μεταδώσουμε σε επανάληψη, στις 12:00, «μετά από απαίτηση των ακροατών μας…..!!!» όπως συνηθίσαμε να λέμε την εκπομπή.

Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να ακούσει η κάθε μία και ο καθένας την εκπομπή, ανά πάσα στιγμή από το Zapping στην ιστοσελίδα του Δημοτικού ραδιοφώνου και "on demand" στην πλατφόρμα του youTube, όπου η " Όμορφη Πόλη 89,9 " αφήνει παρακαταθήκη για την Ξάνθη και του Ανθρώπους της, στοιχεία πολιτισμού, ιστορίας, πολιτικής, κοινωνίας, γραμμάτων και τεχνών, ώστε όλοι μας να έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε, όταν και όποτε θέλουμε, μοιραζόμενοι στοιχεία από τη σύγχρονη ιστορία της Ξάνθης.

Εξελίσσεται,  ένα project, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο αποτύπωμα, για τα τεκταινόμενα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής μας.

Είναι ένα στοίχημα που βάλαμε και σε πρώτο επίπεδο, φαίνεται να το κερδίζουμε, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, υπερπηδώντας εμπόδια, παρακάμπτοντας κωλύματα, επενδύοντας στη σχετικότητα του χρόνου! ανατρέποντας τους συσχετισμούς σε μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και αποτέλεσμα..... 

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ξάνθης,  απέστειλαν στο  kalanta@radio899.gr τις ηχογραφήσεις τους και τις παρέλαβε  η Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου που με πολύ αγάπη και μεράκι, ετοίμασε και παρουσίασε με τον δικό της τρόπο,  την ειδική εκπομπή «και φέτος τα κάλαντα, θα τα πούμε όλοι μαζί».

Τα Χριστούγεννα  του 2024 θα  παρουσιάσει την εκπομπή, με όλα τα συνδετικά και τις πληροφορίες που, εκ του περισσού πολλές φορές, δίνουμε για τη σχολική μας κοινότητα, ενέχουν όμως όλα αυτά την  ραδιοσκηνοθεσία, που εξελίσσεται και δίνει τις δικές της εικόνες σε ένα μέσο που εξάρει αλλά και …. απαιτεί  …. Φαντασία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά